Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.0°C23.4°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.0°C21.0°C
2 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
21 °C
19.8°C22.7°C
2 BF 79%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.4°C20.7°C
0 BF 72%
Κ. Γαβρόγλου: / Κ. Γαβρόγλου: "Δεν κάνουμε πίσω, θα ανοίξουμε τα σχολεία για τα προσφυγόπουλα"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Γαβρόγλου: / Κ. Γαβρόγλου: "Δεν κάνουμε πίσω, θα ανοίξουμε τα σχολεία για τα προσφυγόπουλα"

Το ανάστημά τους απέναντι στους φασίστες και τους δήθεν "αγανακτισμένους γονείς" -που σε πολλές περιπτώσεις δρουν υπό την αιγίδα της Χρυσής Αυγής- υψώνουν οι γονείς της ομοσπονδίας Αττικής.

Καλώντας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα το πρωί, στις 10.30, στην Πλατεία Ηρώων του Περάματος, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής τονίζει στους εκπαιδευτικούς "να μην φοβηθούν να ορθώσουν το ανάστημά τους οι γονείς του δημοτικού σχολείου Ν. Ικονίου απέναντι στις ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές, που στοχοποιούν ανήλικα παιδιά και τις κυνηγημένες οικογένειές τους" και καλεί τους συλλόγους γονέων και εκπαιδευτικών όλης της Ελλάδας να αγκαλιάσουν τα προσφυγόπουλα.

Οι γονείς της Αττικής καταλογίζουν τεράστιες ευθύνες στην αστυνομία: "Ενώ έβλεπαν, δεν επενέβησαν για να σταματήσουν τα γεγονότα". Ζητάει δε από την κυβέρνηση και τις δημοτικές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους, "να λύσουν απορίες, να ενημερώσουν τους γονείς", ώστε "να μη ρίχνουν νερό στον μύλο των ξενοφοβικών και ρατσιστικών αντιλήψεων".

Κ. Γαβρόγλου: “Ο φασισμός δεν έχει τέλος”

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου συναντήθηκε χθες με τους εκπαιδευτικούς από το σχολείο του Περάματος, προκειμένου να ενημερωθεί για τα γεγονότα που προκάλεσε η Χρυσή Αυγή πρωτοστατούντος του υπόδικου Γ. Λαγού.

"Ο φασισμός δεν έχει τέλος. Όχι μόνο οι προκλήσεις των φασιστών, αλλά και το ότι ο φασισμός θέλει καθημερινά να δηλητηριάζει την κοινωνία μας. Είναι προφανές ότι αυτό δεν πρόκειται να περάσει" τόνισε ο υπουργός Παιδείας εξαίροντας τους εκπαιδευτικούς που "κατάφεραν να αντιμετωπίσουν αυτήν την πρόκληση στη Δημοκρατία και κυρίως να εξασφαλίσουν την καθημερινότητα του σχολείου συζητώντας και με γονείς".

"Τώρα ο στόχος είναι να υπάρξει μια κανονικότητα. Μία κανονικότητα την οποίαν μόνο οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εξασφαλίσουν στο σχολείο τους" είπε. Μάλιστα, κάλεσε την αστυνομία "να κάνει το δημοκρατικό της καθήκον. Το δημοκρατικό της καθήκον, το υπογραμμίζω, εκεί που χρειάζεται".

"Το υπουργείο Παιδείας δεν πρόκειται να κάνει πίσω, θα ανοίξει το σχολείο στα προσφυγόπουλα και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν μέσα στον προγραμματισμό που έχουμε ήδη ολοκληρώσει. Το υπουργείο Παιδείας καλύπτει απολύτως τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Σήμερα είδαμε και ορισμένα πρακτικά ζητήματα. Η κυβέρνηση στο σύνολο της αλλά και το υπουργείο μας θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μπορέσει να εξασφαλίσει την κανονικότητα στο σχολείο αυτό" κατέληξε ο Κ. Γαβρόγλου.

Στον τόπο του εγκλήματος οι φασίστες

Στη γειτονιά του Παύλου Φύσσα επιστρέφουν σήμερα το απόγευμα φασίστες της Χρυσής Αυγής, υπό το πρόσχημα της "αγανάκτησής τους" ως γονέως που αντιδρούν στη φιλοξενία προσφυγόπουλων στα σχολεία της περιοχής. Στις 17.00 έχει προγραμματιστεί συνέλευση και παρέμβαση των "αγανακτισμένων γονέων". Οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή.

"Το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου - Δραπετσώνας καταδικάζει" με ψήφισμά του "οποιαδήποτε ρατσιστική και ξενοφοβική επίθεση γενικά και ειδικά στο χώρο του σχολείου". "Στα σχολεία μας και τα σπίτια μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία. Θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο" τονίζει το δημοτικό συμβούλιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL