Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Στη Χίο η έδρα του τμήματος Τουρισμού του Πανεπιστημίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στη Χίο η έδρα του τμήματος Τουρισμού του Πανεπιστημίου

Την ικανοποίηση του αιτήματος της κοινωνίας της Χίου να επανιδρυθεί στο νησί το τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού, με έδρα τη Χίο, εξήγγειλε ο γενικός γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Θεοτοκάς κάνοντας λόγο για αποδοχή σχετικής απόφασης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου από το Υπουργείο Παιδείας. Μάλιστα κατά πληροφορίες, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου έχει ήδη υπογράψει την απόφαση, η οποία έχει πάρει τον δρόμο δημοσίευσης στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

   Ο κ. Θεοτοκάς, μιλώντας σε εκδήλωση στη Χίο για το μάστερ πλαν του κεντρικού λιμανιού του νησιού, δήλωσε πως το νέο πανεπιστημιακό τμήμα, θα συμβάλει καθοριστικά στην τουριστική πρόοδο του νησιού και κατ' επέκταση της κρουαζιέρας, επομένως καθιστά αναγκαίες τις βελτιώσεις των υφιστάμενων λιμενικών υποδομών.

   Η ίδρυση του νέου Τμήματος είναι αποτέλεσμα διεκδίκησης πολλών ετών, καθώς, ήδη από το 2007, είχε διατυπωθεί η ανάγκη λειτουργίας ενός ακαδημαϊκού τμήματος, η οποία θα προσεγγίζει διεπιστημονικά τη λειτουργία και ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα μας -και διεθνώς- και θα επιφέρει πολλαπλά κοινωνικά, οικονομικά και πολιτιστικά οφέλη.  

   Το Τμήμα είχε ιδρυθεί και το 2009 στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με το Π.Δ. 170/01.09.2009 (ΦΕΚ Α΄205), χωρίς ποτέ να ενταχθεί στο μηχανογραφικό δελτίο επιλογής για τις εισαγωγικές εξετάσεις, ενώ στη συνέχεια καταργήθηκε με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

   Η απόφαση, η έδρα του Τμήματος να οριστεί στη Χίο εδράζεται στην πρόσφατη απόφαση της Συγκλήτου. Σύμφωνα με αυτή, η Σχολή Επιστημών της Διοίκησης, που εδρεύει στη Χίο, προσφέρει το πλέον πρόσφορο ακαδημαϊκό έδαφος για τη γόνιμη ένταξη του νέου Τμήματος, παρουσιάζει ισχυρή συνάφεια γνωστικών αντικειμένων και διαμορφώνονται βέλτιστες ακαδημαϊκές προοπτικές διδακτικών και ερευνητικών συνεργειών με τα υπόλοιπα Τμήματα της Χίου, δεδομένης της εξωστρέφειας και διεθνούς επιστημονικής αναγνώρισης της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης στους αλληλένδετους τομείς της οικονομικής επιστήμης και διοίκησης επιχειρήσεων, ναυτιλίας, μεταφορικών συστημάτων και νέων τεχνολογιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL