Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πανελλαδικές 2017: Ανακατατάξεις πεδίων

Οι επισυναπτόμενες αλλαγές έγιναν πέρυσι, ως διορθωτικές κινήσεις αμέσως μετά τις Πανελλαδικές

Τις αλλαγές που θα ισχύσουν για φέτος στην κατανομή των τμημάτων ανά επιστημονικό πεδίο, αλλά και την εγκύκλιο που περιγράφει αναλυτικά τα εξεταζόμενα μαθήματα και τη βαρύτητά τους ανά επιστημονικό πεδίο, υπενθυμίζει στους υποψήφιους μαθητές το υπουργείο Παιδείας.

Εξάλλου, σε λίγες μέρες θα κληθούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές του 2017, που για φέτος εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν 6 Ιουνίου, μετά τις ενδοσχολικές.

Οι επισυναπτόμενες αλλαγές έγιναν πέρυσι, ως διορθωτικές κινήσεις αμέσως μετά τις Πανελλαδικές. Όπως επισημαίνει στην «Α» ο Στρ. Στρατηγάκης «μόλις πέντε ημέρες μετά την ανακοίνωση των βάσεων για το 2016 το υπουργείο έκανε τις απαραίτητες αλλαγές για να δώσει διέξοδο στους μαθητές. Οι μεγαλύτερες αλλαγές έγιναν ανάμεσα στο 2ο και το 3ο επιστημονικό πεδίο. Στο τελευταίο έλειψαν θέσεις εισακτέων πέρυσι, και έπρεπε να αποσυμφορηθεί η πίεση».

Πράγματι, πλέον στο 1ο πεδίο (Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες) δόθηκε διέξοδος και στη δημόσια διοίκηση, ενώ προστέθηκαν και δύο ΤΕΙ ψηφιακών μέσων. Στο 2ο (Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες) προστέθηκαν τμήματα Πληροφορικής, Θεάτρου και Βιολογίας, ενώ έφυγαν τα Αγροτικής Ανάπτυξης. Στο 3ο πεδίο (Επιστήμες Υγείας και Ζωής) μπήκαν τα πανεπιστημιακά τμήματα Χημείας, και τα ΤΕΙ Τεχνολογίας Τροφίμων, και Περιβαλλοντικών Θεμάτων. Στο 4ο πεδίο (Επιστήμες της Εκπαίδευσης) μπήκαν τα τμήματα Θεατρικών Σπουδών, και τέλος στο 5ο πεδίο (Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής) εντάχθηκαν εξίσου τα τμήματα Θεάτρου, τα τμήματα Αγροτικής Ανάπτυξης, οι Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές, και τα ΤΕΙ Ηλεκτρονικών Μηχανικών.

Η εγκύκλιος σχετικά με τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα ανά Επιστημονικό Πεδίο και Ομάδα Προσανατολισμού

H τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης κατανομής Σχολών, Τμημάτων και Εισαγωγικών Κατευθύνσεων στα Επιστημονικά πεδία

 
Διαβάστε ακόμη:

Όλες οι αλλαγές στις Πανελλαδικές του 2017

Δείτε όλα τα σχόλια