Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.6°C25.8°C
3 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.8°C24.9°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C22.1°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.8°C21.6°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.0°C
2 BF 38%
Η ασφάλεια το 2017
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ασφάλεια το 2017

Κάθε χρόνο, ο χώρος της ψηφιακής ασφάλειας αντιμετωπίζει νέες μορφές απειλών. Καθώς μπαίνουμε στο 2017, οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας της Symantec Corp. εστίασαν την προσοχή τους στις τάσεις που πιθανώς αναμένουμε να δούμε το 2017 αλλά και τα επόμενα χρόνια.

Η ανάπτυξη του Cloud Το 2017 θα συνεχίσουμε να βλέπουμε μια στροφή προς τον σύγχρονο εργασιακό χώρο, καθώς όλο και περισσότερες επιχειρήσεις επιτρέπουν στους υπαλλήλους τους να χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες, όπως τα wearables, την εικονική πραγματικότητα αλλά και τις συνδεδεμένες στο Dίκτυο συσκευές (IoT), υποστηρίζοντας παράλληλα ένα ταχέως αυξανόμενο δυναμικό από εφαρμογές και λύσεις που βασίζονται στο cloud.

Τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα θα γίνουν στόχος του ransom Με δεδομένο ότι τα αυτοκίνητα αρχίζουν να έχουν δυνατότητες διασύνδεσης, είναι θέμα χρόνου να δούμε hacking μεγάλης κλίμακας και σ' αυτά. Αυτό θα μπορούσε να εμφανιστεί με τη μορφή λύτρων, αυτόματη και μη εξουσιοδοτημένη παρακολούθησή τους και συλλογή πληροφοριών ή άλλες. Όλη αυτή η κατάσταση θα οδηγήσει επίσης στο ερώτημα σχετικά με το ποιος έχει την ευθύνη για την απειλή αυτή: Ο προμηθευτής του λογισμικού ή ο κατασκευαστής αυτοκινήτου; Ένα ερώτημα που θα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι εκβιαστές για χρήματα θα επιτεθούν στο Cloud Με δεδομένη τη σημαντική στροφή προς την cloud-based αποθήκευση και τις υπηρεσίες, το Cloud γίνεται ένας πολύ προσοδοφόρος στόχος για επιθέσεις, αφού δεν προστατεύεται από firewall ή άλλα παραδοσιακά μέτρα ασφάλειας. Έτσι, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να υπερασπιστούν τα δεδομένα τους. Οι επιθέσεις μπορεί να οδηγήσουν σε εκβιασμούς και αποζημιώσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ καθώς και στην απώλεια κρίσιμων δεδομένων. Η ανάγκη λοιπόν προστασίας θα γίνει ακόμη πιο κρίσιμη.

Η τεχνητή νοημοσύνη θα απαιτεί εξελιγμένες δυνατότητες Big Data Το 2017, η μηχανική μάθηση και η τεχνητή νοημοσύνη θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται. Με την ανάπτυξη έρχονται νέες, ισχυρές ιδέες για τις επιχειρήσεις καθώς και μια αυξημένη συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων και των μηχανών. Από την άποψη της ασφάλειας, η επέκταση θα επηρεάσει τους οργανισμούς με περισσότερους από έναν τρόπους. Με τις νέες μορφές μηχανικής μάθησης και τεχνητής νοημοσύνης να συνεχίζουν να εισέρχονται στην αγορά, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να επενδύσουν σε λύσεις που έχουν τις δυνατότητες να συλλέγουν και να αναλύουν δεδομένα από τα αμέτρητα endpoints και τους αισθητήρες επιθέσεων, σε διάφορους οργανισμούς, βιομηχανίες και γεωγραφικές περιοχές.

Drones θα χρησιμοποιηθούν για κατασκοπεία και επιθέσεις Αυτό ίσως να εμφανιστεί το 2017, αλλά είναι πιο πιθανό να συμβεί αργότερα. Μέχρι το 2025 μπορούμε να περιμένουμε ότι θα δούμε «drone-jacking», το οποίο σημαίνει ότι θα υποκλέπτονται σήματα drone με αποτέλεσμα τον αναπροσανατολισμό τους προς όφελος του εισβολέα. Λαμβάνοντας υπόψη αυτή τη δυνατότητα, μπορούμε επίσης να περιμένουμε ότι θα δούμε και «αντί–drone hacking», δηλαδή τεχνολογία η οποία αναπτύσσεται για τον έλεγχο των GPS συσκευών των drones και άλλων σημαντικών συστημάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL