Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Η ζωή σε τέσσερις πράξεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ζωή σε τέσσερις πράξεις

Χριστίνα Τσάμη, εκπαιδευτικός ΟΑΕΔ, αντιπρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου ΓΕΛ Πεύκης

Στα πλαίσια του προγράμματος «Αγωγής Υγείας» του 1ο Λυκείου Πεύκης, διοργανώθηκε μια θεατρική παράσταση όπου συμμετείχε ομάδα μαθητών και από τις τρεις τάξεις του Λυκείου υπό την επίβλεψη καθηγητών τους. Η όλη διαδικασία ξεκίνησε από την αρχή της σχολικής χρονιάς, με εβδομαδιαία συνάντηση μετά το πέρας των μαθημάτων.

Η πρώτη σκέψη ήταν οι μαθητές να ανεβάσουν μια παράσταση από υπάρχων έργο. Στη συνέχεια όμως με ομόφωνη απόφαση αποφασίστηκε κάποιοι από τους μαθητές που είχαν ευχέρεια στη γραφή να γράψουν μόνοι τους το σενάριο. Αποφασίσανε να καταγράψουν οικογενειακές ιστορίες που να αφορούν την καθημερινότητα, τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες, τα όνειρα, τις ελπίδες, τις δυσκολίες των συνομήλικων τους.

Το έργο αφορούσε τέσσερις οικογένειες, μια οικογένεια με μια κόρη ενός δημοσίου υπαλλήλου, όπου εργαζόταν μόνο ο άντρας, και τις αποφάσεις για το μέλλον του παιδιού του τις έπαιρνε ο ίδιος. Η κόρη θέλει να γίνει φωτογράφος αλλά ο πατέρας διαφωνεί, και συνεχώς υπάρχουν διαπληκτισμοί, η οποία κάποια στιγμή φεύγει από το σπίτι. Στη δεύτερη οικογένεια είναι ένας διεφθαρμένος, χρηματιζόμενος, δικηγόρος με μια κόρη που σπουδάζει και αυτή δικηγόρος και ο πατέρας προσπαθεί να την πείσει με επιχείρημα την ευμάρεια της οικογένειας να ακολουθήσει τα «βήματα» του, όμως αυτή διαφωνεί έντονα μαζί του και δεν θέλει να γίνει σαν αυτόν. Η μητέρα στην ουσία είναι ανύπαρκτη και συμπεριφέρεται σαν κλασική νεόπλουτη με ψώνια κ.λπ. Ο πατέρας κάποια στιγμή μπαίνει φυλακή, στο μεταξύ η κόρη που έχει αλλάξει το επίθετο της και έχει πλέον δικό της γραφείο, τον εκπροσωπεί και αυτός παραδέχεται ότι όσα της έλεγε ήταν λάθος. Η τρίτη οικογένεια, είναι μια οικογένεια επιχειρηματιών με δυο παιδιά, τον κύριο και καθοριστικό ρόλο τον έχει η μητέρα η οποία αποφασίζει για τα πάντα. Έχει ήδη στείλει την κόρη της στο εξωτερικό, για να δουλέψει σε ένα κέντρο απεξάρτησης και ετοιμάζει να στείλει και τον γιό της, ο οποίος δεν συμφωνεί αλλά, δεν μπορεί να κάνει αλλιώς και ακολουθεί υποχρεωτικά. Η τέταρτη οικογένεια, είναι μια μονογονεϊκή οικογένεια όπου η μητέρα έχει εγκαταλείψει στον πατέρα τις δυο τους κόρες. Η μεγαλύτερη κόρη είναι δημοσιογράφος σε κανάλι αλλά μένει άνεργη, η δεύτερη κόρη αισθάνεται παραγκωνισμένη από τη συμπεριφορά του πατέρα και έχει παραβατική συμπεριφορά. Σε ένα πάρτι που πηγαίνει μέθυσε τόσο πολύ που πήγε στο νοσοκομείο. Αυτό το γεγονός τελικά φέρνει κοντά και ενώνει τον πατέρα με τις κόρες.

Η παράσταση «ανέβηκε» στο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Πεύκης, την παρακολούθησαν μαθητές τόσο του σχολείου όσο και όμορων σχολείων, γονείς και φίλοι. Η αποδοχή του κοινού ήταν μεγάλη. Οι συντελεστές εξέπληξαν ευχάριστα το κοινό με τον «επαγγελματισμό» τους, τόσο στην επιλογή των κουστουμιών, των σκηνικών, το σενάριο όσο και με τη σκηνική τους παρουσία.

Κατά γενική παραδοχή των θεατών η παράσταση ήταν πολύ επιτυχημένη!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL