Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.2°C18.1°C
1 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.2°C
1 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C14.9°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
13.4°C13.5°C
1 BF 64%
Δικάζεται αύριο / Δάσκαλος κατηγορείται ότι έβαλε μαθητές να χαστουκίσουν συμμαθητή τους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δικάζεται αύριο / Δάσκαλος κατηγορείται ότι έβαλε μαθητές να χαστουκίσουν συμμαθητή τους

Αναστατωμένη είναι η τοπική κοινωνία της Άρτας από την καταγγελία μητέρας μαθητή της Β' Δημοτικού ότι ο δάσκαλος προέτρεψε όλους τους συμμαθητές του 8χρονου γιου της να τον χαστουκίσουν για τιμωρία, επειδή ήταν ζωηρός την ώρα του μαθήματος, τοποθετώντας παράλληλα στην πόρτα της αίθουσας δύο άλλους μαθητές, ώστε να μην μπορέσει να διαφύγει.

Η γνωμάτευση των γιατρών κάνει λόγο μόνο για εκδορές στον αυχένα και όχι στα μάγουλα και στο κεφάλι, όπως καταγγέλθηκε. Ο 50χρονος δάσκαλος, που πέρασε το βράδυ της Τρίτης στο τμήμα, πήρε προθεσμία να απολογηθεί αύριο. Ο εκπαιδευτικός, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, οδηγήθηκε χτες στον εισαγγελέα, κατηγορούμενος για απλή σωματική βλάβη, ζήτησε αναβολή, αφέθηκε ελεύθερος και αναμένεται να παρουσιαστεί αύριο στο δικαστήριο.

Η διευθύντρια του σχολείου ανέφερε πως ο δάσκαλος αρνείται ότι έδωσε τέτοια εντολή στους μαθητές του, αλλά δέχεται ότι έβαλε δύο συμμαθητές του 8χρονου να στέκονται στην πόρτα προκειμένου να μην τον αφήσουν να βγει εκτός αίθουσας. Κατά τη διευθύντρια, ο δάσκαλος ίσως το έπραξε αυτό επειδή ο ίδιος έχει προβλήματα κινητικότητας. Την καταγγελία ερευνά και το γραφείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Άρτας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL