Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.1°C20.7°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.0°C22.1°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.5°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.3°C21.8°C
3 BF 32%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.9°C21.2°C
2 BF 63%
Το Συμβούλιο Ιδρύματος ένωσε όλες τις φοιτητικές παρατάξεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το Συμβούλιο Ιδρύματος ένωσε όλες τις φοιτητικές παρατάξεις

Την ενότητα όλων των φοιτητικών παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δ.Σ. του Συλλόγου της Φιλοσοφικής Σχολής πέτυχε το Συμβούλιο Ιδρύματος με την απόφασή του να αποκλείσει την υποψηφιότητα της Ελένης Καραμολέγκου για τη θέση της κοσμήτορος της Σχολής.

Ομόφωνα, τα μέλη του Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου καταγγέλλουν τον αποκλεισμό της καθηγήτριας και καλούν τους φοιτητές, το σύνολο των Τμημάτων της σχολής και τη Σύγκλητο του ΕΚΠΑ να καταδικάσουν τον αυταρχισμό του Συμβουλίου Ιδρύματος. Την καταγγελία υπογράφουν η ΔΑΠ, η ΠΚΣ, η ΕΑΑΚ, η ΠΑΣΠ και η ΑΡΕΝ. Στην απόφαση τονίζεται ο ρόλος των Συμβουλίων Ιδρυμάτων που είναι μια αποστειρωμένη διαδικασία διορισμού διοικήσεων στα ιδρύματα, έτοιμων να εφαρμόσουν πλήρως τον νέο νόμο και να συγκρουστούν με τα κινήματα των φοιτητών, των εργαζομένων και των διδασκόντων. Επίσης, αποκαλύπτεται ότι στόχος των Συμβουλίων είναι και η επικύρωση των εσωτερικών κανονισμών λειτουργίας που μετακυλίουν το κόστος σπουδών στους φοιτητές.

Ο αποκλεισμός της Ελ. Καραμολέγκου δεν πρόκειται να περάσει έτσι από τους φοιτητές, καθώς το Δ.Σ. του συλλόγου καλεί σε νέα γενική συνέλευση την ερχόμενη Τετάρτη, όπου θα τεθούν και τα θέματα των απολύσεων και των εργολαβιών στο Πανεπιστήμιο.

Διαμαρτυρία των διδασκόντων της Φιλοσοφικής

Την εντονότατη διαμαρτυρία του για τον αποκλεισμό Καραμολέγκου, εκφράζει και το Δ.Σ. του Συλλόγου Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής. Όπως αναφέρει, πρόκειται για απόφαση αυθαίρετη και παράνομη, χωρίς κανένα έρεισμα στο νομικό πλαίσιο που διέπει τις σχετικές διαδικασίες. Αυτή η αυταρχική και αντιδεοντολογική ενέργεια του Σ.Ι. του Ε.Κ.Π.Α., τονίζεται στην ανακοίνωση, καταλύει το θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και προσβάλλει τη νοημοσύνη των συναδέλφων-μελών του εκλεκτορικού σώματος της Φιλοσοφικής Σχολής, καθώς τους υποδεικνύει ποιος «πρέπει» ή «δεν πρέπει» να εκλεγεί στη θέση του Κοσμήτορα της Σχολής.

Γνωρίζαμε ότι οι κυρίες και οι κύριοι πανεπιστημιακοί του Συμβουλίου Ιδρύματος θα λειτουργήσουν ως εντολοδόχοι της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας. Δεν γνωρίζαμε ούτε θέλαμε να πιστέψουμε ότι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι θα χρησιμοποιήσουν πρακτικές που θα μας γυρίσουν στις πιο σκοτεινές και ανώμαλες μετεμφυλιακές περιόδους, τονίζει η Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση εργαζομένων του ΕΚΠΑ.

Οι κυρίες και οι κύριοι πανεπιστημιακοί του Σ.Ι. που πριν λίγους μήνες καλούσαν τις δυνάμεις καταστολής να εισβάλουν στον χώρο του κεντρικού κτηρίου του Πανεπιστημίου για να αντιμετωπίσουν τους φοιτητές, που απροκάλυπτα έκαναν τα πάντα για να χτυπήσουν τον καθ όλα δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, συνεχίζουν να προκαλούν και να δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Λειτουργούν ως πέμπτη φάλαγγα της κυβερνητικής εξουσίας μέσα στο ΕΚΠΑ. Μετατρέπονται σε φορέα των ακραίων αντιδημοκρατικών και αντιακαδημαϊκών μεθόδων, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Ενωτικής Αριστερής Παρέμβασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL