Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.5°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C19.4°C
3 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.6°C
0 BF 71%
Προσπάθεια καπηλείας των διορισμών στην Ειδική αγωγή από τη ΝΔ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προσπάθεια καπηλείας των διορισμών στην Ειδική αγωγή από τη ΝΔ

«Μετά από 11 ολόκληρα χρόνια μνημονιακής απαγόρευσης διορισμών στην εκπαίδευση ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει την πρόσληψη 4.500 νέων εκπαιδευτικών καθώς και μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ στην Ειδική Αγωγή», επισημαίνει ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας για τον διορισμό 3.445 εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα χθες ανακοινώθηκαν, με καθυστέρηση ενός χρόνου, από το υπουργείο οι διορισμοί 1817 εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και 1628 εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ διαφόρων κλάδων.

Οι εκπαιδευτικοί αναμένουν νεότερες ανακοινώσεις για τις ημερομηνίες κατά τις οποίες οφείλουν να παρουσιαστούν για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΝΔ δεν ψήφισε στη Βουλή το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για τους διορισμούς

«Πρόκειται για δικαίωση του αγώνα των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ολόκληρου του εκπαιδευτικού κινήματος» επισημαίνει ο Νίκος Φίλης  κάνοντας λόγο για «αγώνα, που υποχρέωσε τελικώς την κυβέρνηση ΝΔ, παρά τις καθυστερήσεις, να πραγματοποιήσει τους πρώτους διορισμούς».

Ο ίδιος τονίζει ότι η ΝΔ «έχει "παγώσει" ουσιαστικά τη διαδικασία πρόσληψης 10.500 εκπαιδευτικών στη Γενική Εκπαίδευση, που επίσης είχε προγραμματίσει η προηγούμενη κυβέρνηση με πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου», ενώ κάνει λόγο για προσπάθεια οικειοποίησης των προσλήψεων από μεριάς της κυβέρνησης, «με αλλεπάλληλες δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, χωρίς να λέει λέξη για το πώς, πότε και από ποιους προγραμματίστηκαν και εξασφαλίστηκαν οι αναγκαίοι πόροι. Οι εκπαιδευτικοί και οι περισσότεροι γονείς γνωρίζουν, αλλά η κα υπουργός ποντάρει στο μήνυμα που θα μεταδώσει η πληθώρα των φιλικών στην κυβέρνηση ΜΜΕ».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη υπογραμμίζοντας ότι «Παρά τις χρονοτριβές της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και τη διάθεση «οικειοποίησης» των διορισμών από την κυβέρνηση της ΝΔ, οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, ειδικού και βοηθητικού προσωπικού είναι αναμφίβολα θετικοί και αναγκαίοι. Ευχόμαστε στους νεοδιορισθέντες εκπαιδευτικούς καλή σταδιοδρομία και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που τους περιμένει».

Χθες, ο πρώην υπουργός Παιδείας Κ.Γαβρόγλου δήλωσε ότι «η εξασφάλιση των 4.500 θέσεων έγινε μετά από σκληρές και δύσκολες διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους θεσμούς- Όταν όλες οι χώρες αυξάνουν τα κονδύλιά τους για την εκπαίδευση, δεν μπορεί η Ν.Δ να καθυστερεί και να μην ανακοινώνει γενναίες χρηματοδοτήσεις για την εκπαίδευση».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL