Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.9°C27.0°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
26 °C
23.6°C29.0°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
22.1°C25.9°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
26 °C
22.7°C26.9°C
6 BF 28%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
27 °C
27.3°C27.3°C
2 BF 29%
Απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ φέρνει τα πάνω κάτω στις σπουδές εξ' αποστάσεως
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ φέρνει τα πάνω κάτω στις σπουδές εξ' αποστάσεως

Προβληματισμό και ανησυχία σε εκατοντάδες φοιτητές έχει προκαλέσει πρόσφατη απόφαση του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ) με την οποία έρχονται ανατροπές στις σπουδές εξ’ αποστάσεως, στο παρά πέντε μάλιστα της ακαδημαϊκής χρονιάς.

Ειδικότερα, ο ΔΟΤΑΠ στης 14 Ιουλίου ανακοίνωσε την επικαιροποίηση του πλαισίου αναγνώρισης αλλοδαπών τίτλων σπουδών που αποκτήθηκαν με σπουδές εξ αποστάσεως. Η μεγάλη ανατροπή έρχεται στον τόπο των δια ζώσης γραπτών εξετάσεων και των ομαδικών συναντήσεων, καθώς θα πρέπει να είναι στο εξής η έδρα του πανεπιστημίου ή οποιοδήποτε άλλο εξεταστικό κέντρο στη χώρα της έδρας του πανεπιστημίου.

Η απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ (κάντε κλικ για μεγαλύτερο μέγεθος)

Αυτό σημαίνει ότι οι φοιτητές από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο οφείλουν να μεταβούν στις έδρες των εκάστοτε πανεπιστημίων της αλλοδαπής τόσο για να παρακολουθήσουν δια ζώσης πλέον τις διαλέξεις των μαθημάτων, όσο και να πραγματοποιήσουν από εκεί τις τελικές εξετάσεις των εξαμήνων τους.

Μέχρι τώρα οι σπουδαστές είχαν τη δυνατότητα να μεταβαίνουν σε μεγάλα αστικά κέντρα της χώρα για τις ομαδικές συναντήσεις και τις γραπτές εξετάσεις, εξοικονομώντας χρόνο, καθώς οι περισσότεροι είναι εργαζόμενοι, αλλά και χρήμα.

Ήδη έχουν προκύψει οι πρώτες αντιδράσεις από φοιτητές που μιλούν με σκληρά λόγια για την συγκεκριμένη απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ. Μεταξύ άλλων κάνουν λόγο για «ταφόπλακα» για τα εξ αποστάσεως μεταπτυχιακά και ζητούν την παρέμβαση της κυβέρνησης. Μάλιστα, καταγγέλλουν ότι μεγάλοι ωφελημένοι θα είναι τα κολλέγια. «Οι εξ αποστάσεως μεταπτυχιακοί φοιτητές δε φταίνε σε τίποτα, ούτε θα πληρώσουν πάλι το μάρμαρο για να πλουτίσουν κάποιοι κολλεγιάρχες, φίλοι της κυβέρνησης στην Ελλάδα!» αναφέρει χαρακτηριστικά ο φιλόλογος, μεταπτυχιακός φοιτητής Ειδικής Αγωγής Αβραάμ Θ. Λαφαζάνης σε άρθρο του στο alfavita.gr.

Η απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ έχει προκαλέσει προβληματισμό εκτός από τους φοιτητές και στα αναγνωρισμένα ιδρύματα του εξωτερικού, ειδικά της Κύπρου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του avgi.gr, εξετάζουν τρόπους για να αντιμετωπίσουν το θέμα.

Συντάκτης: avgi.gr

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL