Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Παράταση στην υποβολή μηχανογραφικών / Αύριο οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παράταση στην υποβολή μηχανογραφικών / Αύριο οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων

Τέλος μπαίνει στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων, καθώς αύριο ανακοινώνονται οι βαθμοί των ειδικών και των μουσικών μαθημάτων των Πανελλαδικών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, ενώ ολιγοήμερη παράταση δίνεται και στην υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.

Την ίδια ώρα, επιβεβαιώνεται και η αρχική εκτίμηση για την πτωτική πορεία των βάσεων, έπειτα από τη δημοσιοποίηση των στατιστικών για την κλίμακα των μορίων.

Αύριο, Παρασκευή, μετά τη 1 μ.μ. αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμοί των ειδικών και μουσικών μαθημάτων στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr, αφού πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο με ελληνικούς κεφαλαίους χαρακτήρες.

Σε ό,τι αφορά το μηχανογραφικό δελτίο, δόθηκε παράταση μέχρι και τη Δευτέρα 20 Ιουλίου για την υποβολή του. Οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να οριστικοποιήσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους, μέσω της πλατφόρμας του υπουργείου. Ωστόσο, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας η πλατφόρμα θα κλείσει και στη συνέχεια θα ξεκινήσει ο έλεγχος και η επεξεργασία των προτιμήσεων των υποψηφίων.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, την ημέρα αυτή όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν προκειμένου να είναι στη διάθεση των μαθητών και να τους υποστηρίξουν στη συμπλήρωση των μηχανογραφικών.

Αυτή είναι και η καταληκτική ημερομηνία κατά την οποία οι υποψήφιοι θα μπορούν να αποκτήσουν ή να ανακτήσουν τον κωδικό ασφαλείας τους, καθώς και να αναιρέσουν το μηχανογραφικό που είχαν συμπληρώσει προκειμένου να υποβάλουν καινούργιο.

Συνιστάται οι υποψήφιοι να συμπληρώσουν με ιδιαίτερη προσοχή το μηχανογραφικό δελτίο τους και να μη λάβουν υπόψη τις περσινές βάσεις, αλλά να δηλώσουν τις σχολές που επιθυμούν ακόμα και αν τα μόρια που έχουν συγκεντρώσει είναι λιγότερα από τις βάσεις των σχολών αυτών, όπως διαμορφώθηκαν την περασμένη χρονιά.

Όπως επιβεβαιώθηκε και από τα στατιστικά στοιχεία που αναφέρονται στην κλιμάκωση των μορίων και ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας, θα σημειωθεί πτώση των βάσεων σε όλα τα επιστημονικά πεδία.

Στο πρώτο επιστημονικό πεδίο, των Ανθρωπιστικών Σπουδών, η υποχώρηση των βάσεων θα είναι εμφανής, ειδικά σε όσες σχολές είναι χαμηλόβαθμες. Σε ό,τι αφορά τις νομικές σχολές, θα υπάρχει επίσης πτώση, η οποία ωστόσο θα είναι μικρότερη.

Στο δεύτερο και το τέταρτο επιστημονικό πεδίο, Θετικών Επιστημών και Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής, θα υπάρχει επίσης σαφής πτώση των βάσεων, ενώ σε ό,τι αφορά το τρίτο επιστημονικό πεδίο, των επιστημών Υγείας -όπου σημειώθηκαν χαμηλές επιδόσεις-, η πτώση στις ιατρικές σχολές θα είναι μεγάλη, αφού μόλις 1.000 άτομα συγκέντρωσαν πάνω από 17.000 μόρια.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, ο αριθμός των μαθητών που συγκέντρωσαν περισσότερα από 19.000 μόρια ήταν 134 άτομα, ενώ μετρημένοι ήταν και εκείνοι που συγκέντρωσαν 18.000 μόρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL