Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δωράκι απ’ τη ΝΔ στους σχολάρχες η καταπάτηση των δικαιωμάτων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών (ηχητικό)

Η ΝΔ θέλει να μικρύνει τη δημόσια εκπαίδευση σε όλες της τις βαθμίδες, προωθεί ένα σύστημα τιμωρητικό για τους εκπαιδευτικούς και ακραία ανταγωνιστικό για τους μαθητές, επισήμανε η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Παιδείας Μερόπη Τζούφη

Με πολύ συστηματικό τρόπο το Υπουργείο Παιδείας θέλει να μικρύνει τη δημόσια εκπαίδευση σε όλες της τις βαθμίδες, έτσι το κράτος να δίνει λιγότερα, οι οικογένειες να πρέπει να πληρώνουν περισσότερο, να είναι τιμωρητικό για τους εκπαιδευτικούς και ακραία ανταγωνιστικό για τους μαθητές, επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο η Μερόπη Τζούφη η οποία είναι βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Παιδείας του κόμματος με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας.

Στον Γιώργο Τραπεζιώτη η κα Τζούφη εξήγησε ότι η άποψη της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως απηχεί τη σκέψη πολλών στελεχών στο κόμμα της ότι δηλαδή η αγορά είναι η λύση για τα πάντα ακόμα και στην Παιδεία και αυτό μάλιστα σε μια εποχή που η πανδημία ανέδειξε την πολύ μεγάλη ανάγκη του δημόσιου κοινωνικού κράτους που εκτός από την Υγεία, περιλαμβάνει και την Παιδεία και την Κοινωνική Ασφάλιση.

Σε αυτή τη χρονική στιγμή με συστηματικό τρόπο προχωρά στο να θεωρεί ό,τι είναι ιδιωτικό ότι είναι καλό αυτό όμως δεν περιλαμβάνει και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών στην ιδιωτική εκπαίδευση καθώς έρχεται με κατεπείγουσα διαδικασία και χωρίς να έχει αναγγελθεί αφού η ΟΙΕΛΕ κλήθηκε να τοποθετηθεί για ένα έτοιμο σχέδιο νόμου όπου το κύριο ζήτημα είναι οι αλλαγές των εργασιακών των εργασιακών σχέσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών που τους τοποθετεί όχι στο Υπουργείο Παιδείας αλλά τους επαναφέρει στο Υπουργείο Εργασίας και οι εργασιακές τους σχέσεις θα καθορίζονται με βάση το Εργατικό Δίκαιο «μιλάμε δηλαδή για συμβάσεις ορισμένου χρόνου και ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις απολύσεις, για τη μαύρη εργασία, για τη μη ύπαρξη εποπτείας από το Υπουργείο Παιδείας και στα προγράμματα σπουδών», σημείωσε η κα Τζούφη.

 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο ανασχηματισμός και τα φαγωμένα πόμολα

Η περίοδος του λοκ ντάουν, την οποία πιστώνεται ο Κ. Μητσοτάκης ως μεγάλη διαχειριστική του επιτυχία, έχει συνδεθεί με μια σειρά από σκάνδαλα. Τα πιο σοβαρά από αυτά ήταν η λίστα Πέτσα, η υπόθεση με την κατάρτιση των επιστημόνων και η πανδημία των απευθείας αναθέσεων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις