Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Επιστροφή στον σκοταδισμό με το υπουργείο Παιδείας σε ρόλο παρατηρητή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιστροφή στον σκοταδισμό με το υπουργείο Παιδείας σε ρόλο παρατηρητή

Σάλο έχει προκαλέσει η πρωτοφανής καταγγελία για το μάθημα των Θρησκευτικών που οδήγησε τους διευθυντές των γυμνασίων της Νάουσας να κληθούν στο αστυνομικό τμήμα. Ο λόγος της καταγγελίας; Το ότι διδάσκεται στα σχολεία τους το μάθημα των Θρησκευτικών, σύμφωνα με τα προγράμματα που είχαν εγκριθεί επί υπουργείας Κώστα Γαβρόγλου.

«Κανείς αστυνομικός δεν έχει δικαίωμα να διασύρει διευθυντές σχολείων» είπε ο πρώην υπουργός Παιδείας μιλώντας στην «Αυγή» και κάλεσε το υπουργείο αντί να σιωπά, να βγει και να δώσει τέλος στη δημιουργία ενός κλίματος εκβιασμού των διευθυντών σχολείων.

Στην αποκάλυψη ότι η καταγγελία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νάουσας δεν είναι μοναδική, αλλά υπάρχουν και άλλες, προχώρησε η αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθίας Στέλλα Τσούλιου. «Όλα αυτά υποκινούνται από κάποια παράκεντρα καθώς έχουν γίνει και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας προσφυγές από φερόμενες ως ενώσεις γονέων» σημείωσε μιλώντας Στο Κόκκινο.

«Μας ανησυχεί αυτή η παλινδρόμηση, αυτή η οπισθοδρόμηση της κοινωνίας σε τόσο συντηρητικές απόψεις. Η δυσανεξία στο διαφορετικό που καλλιεργείται συστηματικά» συμπλήρωσε η Στ. Τσούλιου.

Η ίδια ωστόσο ξεκαθάρισε ότι ο Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νάουσας που έκανε την καταγγελία δεν εκπροσωπεί το σύλλογο των γονέων της πόλης. «Δεν αντιπροσωπεύει την πόλη, πρόκειται για μειοψηφίες» τόνισε.

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας με ανακοίνωσή της ήδη από την Δευτέρα είχε καλέσει την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας να πάρουν θέση και να πουν αν συμφωνούν με την ποινικοποίηση της σχολικής ζωής, χωρίς ωστόσο να υπάρξει μέχρι στιγμής ανταπόκριση.

Υπενθυμίζεται ότι η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Ημαθίας καυτηρίασε το γεγονός και τόνισε ότι «η Ένωση Γονέων Νάουσας, με την προσπάθεια ποινικοποίησης της εκπαιδευτικής λειτουργίας και εκφοβισμού των διευθυντών και εκπαιδευτικών που διδάσκουν το μάθημα των Θρησκευτικών, επανέρχεται σε ένα 'κυνήγι μαγισσών' που αποπνέει τη δυσοσμία των πρακτικών της Χούντας και προμηνύει ότι η διδασκαλία και άλλων μαθημάτων, θα μπορούσε να έχει την ίδια μοίρα», ενώ κάλεσε τα αρμόδια υπουργεία Παιδείας και Δικαιοσύνης να πάρουν θέση και να ενεργήσουν, «προτού καταστούν τα Αστυνομικά Τμήματα όλης της χώρας χώροι προανάκρισης εκπαιδευτικών».

Συντάκτης: avgi.gr

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL