Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.7°C25.1°C
4 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.4°C19.6°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.9°C22.3°C
3 BF 26%
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα: Να μην κατατεθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο (φωτό + Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα: Να μην κατατεθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο (φωτό + Video)

Οι εκπαιδευτικοί κατέβηκαν ξανά στους δρόμους, καθώς ζητούν να αποσυρθεί άμεσα το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, που φέρνει σαρωτικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, ενώ διεκδικούν να μην εφαρμοστεί η απαράδεκτη τροπολογία της Υπουργού, που βάζει κάμερες για την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων στις σχολικές αίθουσες, γιατί παραβιάζει προσωπικά δεδομένα μαθητών, εργασιακά δικαιώματα καθηγητών και συνταγματικές ελευθερίες.

Δήλωση του μέλους του ΔΣ της ΟΛΜΕ, Ανδρέα Καργόπουλου στην ΑΥΓΗ

https://www.youtube.com/embed/3Ccgv0G3eg4

Επιπλέον, απαιτούν να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία, να στηριχθεί το δημόσιο σχολείο και να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις,  η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι η ζωντανή μετάδοση του μαθήματος θα είναι προαιρετική. Ταυτόχρονα, απέσυρε τη διάταξη για εισαγωγικές εξετάσεις στα Πρότυπα από το Γυμνάσιο στο Λύκειο, τη διάταξη για την αύξηση του αριθμού των μαθητών σε κάθε τάξη, καθώς και τον ηλικιακό «κόφτη» στα ΕΠΑΛ, που ενδεχομένως να κατατεθεί τους επόμενους μήνες, οπότε και θα ετοιμαστεί το σχέδιο νόμου για την επαγγελματική εκπαίδευση.

Όπως ανέφεραν οι διδασκαλικές Ομοσπονδίες σε ανακοίνωσή τους, "η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τον αναβρασμό που επικρατεί στον χώρο της εκπαίδευσης  και αφού με την αυταρχική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά της δεν κατάφερε να καθυποτάξει τους εκπαιδευτικούς και το εκπαιδευτικό κίνημα, αναπροσαρμόζει την τακτική της, για να προωθήσει άμεσα το συνολικό της σχέδιο για ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Η πίεση του εκπαιδευτικού κινήματος έχει προκαλέσει ήδη υποχωρήσεις της υπουργού Παιδείας, αποδεικνύοντας πως ο μαζικός αποφασιστικός αγώνας μπορεί να επιφέρει ρήγματα στην κυβερνητική πολιτική, να αποσπάσει νίκες και να την ανατρέψει. Οι όποιες υποχωρήσεις της κυβέρνησης πρέπει να αποδειχθούν. Οι αγώνες επιβάλλεται να συνεχιστούν και να κλιμακωθούν για την πλήρη απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου.

Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες, καθώς η κυβέρνηση θα καταθέσει άμεσα για ψήφιση στη Βουλή το αντιδραστικό αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο και προωθεί την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και τη ζωντανή μετάδοση του μαθήματος με την Υπουργική Απόφαση για την εφαρμογή της. Την ίδια στιγμή λειτουργεί τα σχολεία χωρίς να έχει λάβει ούτε άμεσα, ούτε για το Σεπτέμβρη τα απαραίτητα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL