Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για όλους τους εστιακούς φοιτητές

«Είναι υποκριτικό για την κυβέρνηση να βαφτίζει ένα αυταρχικό μέτρο, ως ένα μέτρο που είναι υποχρεωμένη να λάβει για λόγους δημόσιας υγείας»

Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για όλους τους φοιτητές που βρίσκονται σε εστίες ζητά η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνει, αύριο οι εστιακοί φοιτητές όλης της χώρας καλούνται να εκκενώσουν τις φοιτητικές εστίες όπου διαμένουν. «Η κυβέρνηση προχωρά σε αυτό το μέτρο καθώς αδυνατεί να διασφαλίσει συνθήκες υγιούς και αξιοπρεπούς διαβίωσης για τους/τις φοιτητές/τριες. Από την αρχή της έξαρσης του φαινομένου του κοροναιού, δεν έχει λάβει το παραμικρό μέτρο κάλυψης των άμεσων αναγκών των φοιτητών».

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η κυβέρνηση «δεν διασφάλισε την δωρεάν διανομή γευμάτων για όλους τους φοιτητές με αποτέλεσμα οι εταιρίες σίτισης να αξιώνουν ακόμη και παράνομα αντίτιμο. Δεν προχώρησε ποτέ σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας και άμεσων υγειονομικών μέτρων, με αποτέλεσμα να μην τηρούνται ούτε οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής. Δεν έλαβε άμεσα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων στις πανεπιστημιακές δομές μέριμνας. Δεν πραγματοποίησε ποτέ πλήρης ιατρικούς ελέγχους και δεν διασφάλισε ποτέ την αξιοπρεπή διαβίωση στις φοιτητικές εστίες.

Φυσικό επακόλουθο όλων των παραπάνω ήταν να βάλει λουκέτο στις λέσχες σίτισης και τις φοιτητικές εστίες, χωρίς να διευκρινίζει πως θα καλύψει τις ανάγκες σίτισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όσους φοιτητές δεν έχουν έναν ασφαλή χώρο μετεγκατάστασης».

«Τέλος, είναι υποκριτικό για την κυβέρνηση να βαφτίζει ένα αυταρχικό μέτρο, ως ένα μέτρο που είναι υποχρεωμένη να λάβει για λόγους δημόσιας υγείας. Μάλλον θεωρεί την ταυτόχρονη και άνευ ελέγχου μετακίνηση μερικών εκατοντάδων φοιτητών ανά την επικράτεια ασφαλέστερη επιλογή, από το να λάβει άμεσα μέτρα ενίσχυσης τους» υπογραμμίζει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο διεκδικεί άμεσα:

• Ναύλωση ξενοδοχείου και δωρεάν σίτιση όπου κλείνουν οι εστίες

• Να μην μείνει κανείς φοιτητής/τρια χωρίς φαγητό και στέγη

• Μέτρα υγιεινής όσον αφορά τους κοινόχρηστους χώρους στις λέσχες και τις φοιτητικές εστίες

• Άμεσα μέτρα πρόληψης και προστασίας όσων διαμένουν στις εστίες

• Ιατρικούς ελέγχους σε όλους τους εστιακούς φοιτητές

• Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού στην μέριμνα για να καλύψει τις άμεσες ανάγκες σε καθαριότητα, σίτιση και στέγαση

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πού αλλού γίνονται αυτά;

Μετά από δύο εβδομάδες καραντίνας, η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι η εξής: Πρώτον, η δημόσια Υγεία δοκιμάζεται από ελλείψεις προσωπικού, υλικού και εξοπλισμού ασφάλειας. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει μόνο τον εφοδιασμό της σε χειροκροτήματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις