Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Νέες οδηγίες για τη λειτουργία των ΚΕΣΥ με απόφαση Ζαχαράκη

Μετά από κρούσμα κορωνοϊού - Εκ περιτροπής εργασία και τηλεργασία για εργαζομένους σε δομές του υπουργείου

Σε διευκρινιστικές οδηγίες για τη λειτουργία των Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) προχώρησε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μετά τα συνεχή αιτήματα εκπαιδευτικών συλλόγων και φορέων που ζητούσαν την αναστολή λειτουργίας τους υπό τον φόβο εξάπλωσης του κορωνοϊού. Τελικά, τα ΚΕΣΥ δεν κλείνουν αλλά ελήφθησαν αυστηρότερα μέτρα -έστω και με καθυστέρηση- καθώς ήδη σε ΚΕΣΥ της Αθήνας διαπιστώθηκε επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, γεγονός που προκάλεσε περισσότερη ανησυχία και αναστάτωση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νέα απόφαση τα ΚΕΣΥ: α) αναστέλλουν όλες τις προγραμματισμένες ενέργειες που απαιτούν φυσική παρουσία μαθητών/τριών, β) λειτουργούν για τη διεκπεραίωση των υπολοίπων υποχρεώσεων και αρμοδιοτήτων όπως αυτές απορρέουν από τον κανονισμό λειτουργίας τους και γ) σε εξαιρετικώς επείγουσες περιπτώσεις επιτρέπεται η αυτοπρόσωπη εξυπηρέτηση πολιτών, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού.

Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου αποφάσισε την εκ περιτροπής εργασία των εργαζομένων ανά πέντε εργάσιμες ημέρες (από Δευτέρα έως Παρασκευή) στις διοικητικές υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, στις Δ/νσεις Εκπαίδευσης της χώρας και τις εποπτευόμενες υπηρεσίες, καθώς και του διοικητικού προσωπικού των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς τους (διευθυντές, υποδιευθυντές), σε ομάδες που συγκροτούνται με ευθύνη του εκάστοτε προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης, Αυτοτελούς Διεύθυνσης, Αυτοτελούς Τμήματος, Περιφερειακού Δ/ντή Εκπαίδευσης και Δ/ντή Εκπαίδευσης, λαμβάνοντας υπόψη τους δικαιούχους άδειας ειδικού σκοπού.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πού αλλού γίνονται αυτά;

Μετά από δύο εβδομάδες καραντίνας, η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι η εξής: Πρώτον, η δημόσια Υγεία δοκιμάζεται από ελλείψεις προσωπικού, υλικού και εξοπλισμού ασφάλειας. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει μόνο τον εφοδιασμό της σε χειροκροτήματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις