Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Απόφαση-κόλαφος του ΑΣΕΠ για Κεραμέως ακυρώνει το «δώρο» στα κολλέγια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απόφαση-κόλαφος του ΑΣΕΠ για Κεραμέως ακυρώνει το «δώρο» στα κολλέγια

Το ΑΣΕΠ αρνήθηκε να κάνει δεκτά αναδρομικά τα πτυχία κολεγίων στους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς, μετά την ψήφιση του επίμαχου άρθρου 50, το οποίο προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα κατηγορώντας την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ότι εξισώνει τα πτυχία των κολεγίων με εκείνα των δημόσιων πανεπιστημίων. 

Η ολομέλεια του ΑΣΕΠ απέρριψε την αναδρομική εφαρμογή του νόμου με ψήφους 14 κατά και 5 υπέρ. 

Στο άρθρο 50 και την εξίσωση των πτυχίων των κολεγίων με τα ΑΕΙ είχε αντιταχθεί σύσσωμη η αντιπολίτευση ενώ σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας, των εκπαιδευτικών, των φοιτητών,. Με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, τα επίμαχα άρθρα είχαν τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία, τελικώς εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία. Μεταξύ αυτών και το επίμαχο άρθρο 50 που αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα πτυχιούχων παιδαγωγικών από ιδιωτικά κολέγια. Το συγκεκριμένο άρθρο εγκρίθηκε μόνο από την κυβερνώσα πλειοψηφία (153 «ναι» έναντι 136 «κατά»).

Κ. Γαβρόγλου: Σημαντική νίκη το στοπ από τον ΑΣΕΠ στην Κεραμέως

Με ψήφους 14 κατά και 5 υπέρ, η ολομέλεια του ΑΣΕΠ απέρριψε την αναδρομική εφαρμογή του νόμου που προέβλεπε την αποδοχή των τίτλων των κολεγίων για την διαδικασία διορισμού μόνιμων εκπαιδευτικών όπως αναφέρει ο Κώστας Γαβρόγλου.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας με ανάρτησή του στο Facebook κάνει λόγο για μία μικρή αλλά σημαντική νίκη.

Νίκος Φίλης: Πρώτο βήμα για την ακύρωση του άρθρου 50 για τα κολέγια

Ως πρώτο βήμα για την ακύρωση του άρθρου 50 για τα κολέγια «που είναι αντισυνταγματικό και έχει προκαλέσει ισχυρές κοινωνικές αντιδράσεις» χαρακτηρίζει την απόφαση του ΑΣΕΠ ο τομεάρχης Παιδείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

«Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Ολομέλεια του ΑΣΕΠ έλαβε μια σημαντική απόφαση με την οποία δεν πρόκειται να γίνουν αναδρομικά δεκτές οι αιτήσεις κατόχων τίτλων κολεγίων να ενταχθούν στους πίνακες των εν εξελίξει διαγωνισμών για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση. Η απόφαση αυτή, περιφρουρεί το κύρος του ΑΣΕΠ και είναι σύμφωνη με την πάγια πρακτική του να μην διαταράσσονται οι όροι ενός διαγωνισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη» σημειώνει ο Ν. Φίλης.

«Ταυτόχρονα, η απόφαση συνιστά το πρώτο βήμα για την ακύρωση του άρθρου 50 για τα κολέγια που είναι αντισυνταγματικό και έχει προκαλέσει ισχυρές κοινωνικές αντιδράσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει μαζί με το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας τον αγώνα για την ακύρωση του άρθρου 50 και δεσμεύεται ότι ως κυβέρνηση θα το καταργήσει» καταλήγει ο πρώην υπουργός Παιδείας.

Αλ. Χαρίτσης: Ακυρώνονται τα σχέδια της κυβέρνησης για διάλυση της Δημόσιας Παιδείας

Ακυρώνονται τα σχέδια της κυβέρνησης για διάλυση της δημόσιας παιδείας τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης δηλώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να αγωνίζεται ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για διάλυση της δημόσιας παιδείας.

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Χαρίτση:

Με τη σημερινή του απόφαση να μην κάνει δεκτές τις αιτήσεις κατόχων τίτλων κολεγίων στους εν εξελίξει διαγωνισμούς για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, το ΑΣΕΠ ακυρώνει το δώρο της κ. Κεραμέως στα ιδιωτικά κολλέγια. 

Μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να αγωνίζεται ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για διάλυση της δημόσιας παιδείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL