Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.0°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.8°C
3 BF 85%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
26.6°C28.8°C
4 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
18.4°C18.5°C
3 BF 83%
Απαγόρευση λειτουργίας των Φροντιστηρίων για 14 ημέρες από το Υπ. Παιδείας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απαγόρευση λειτουργίας των Φροντιστηρίων για 14 ημέρες από το Υπ. Παιδείας

update: Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, απαγορεύεται η λειτουργία των φροντιστηρίων για 14 ημέρες.

Η απόφαση μένει να ανακοινωθεί εντός της ημέρας σύμφωνα με το alfavita.gr, στον απόηχο των προληπτικών μέτρων της κυβέρνησης που περιλαμβάνει το κλείσιμο για τις επόμενες 14 ημέρες όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση τη νόσου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τους γονείς. 

Το alfavita.gr επικοινώνησε με τον κ. Γ.Βαφειαδάκη, πρόεδρο της ΟΕΦΕ, ο οποίος δήλωσε ότι περιμένει ενημέρωση από τους αρμόδιους. «Ο,τι μας πουν θα το κάνουμε. Προέχει η δημόσια υγεία και η ασφάλεια των μαθητών», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα η ΟΙΕΛΕ είχε απευθύνει έκκληση να κλείσουν όλα τα σχολεία, τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών:

«Θεωρούμε ότι αποτελεί αναγκαιότητα, πλέον, προκειμένου να μην έχει η χώρα μας την μοίρα της γειτονικής Ιταλίας όπου υπάρχουν φόβοι για πολύ μεγάλο αριθμό θυμάτων, να μπει φραγμός στη διασπορά του ιού. Τα σχολεία, τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και τα Κέντρα Μελέτης, ως οι τόποι της μεγαλύτερης συγκέντρωσης πληθυσμού, είναι ίσως οι μεγαλύτερες εστίες κινδύνου. Η Ομοσπονδία μας μετά από ιδιαίτερο προβληματισμό και διαβούλευση με μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών, προτείνει πως θα πρέπει άμεσα, όσο ακόμη η κατάσταση είναι ελέγξιμη, να κλείσουν όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες στην επικράτεια για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση της ασθένειας. Ταυτόχρονα θα πρέπει να ακυρωθεί κάθε εκδήλωση, τακτική ή εποχιακή, που συνδέεται με τη σχολική ζωή (ενημερώσεις γονέων, παρέλαση 25ης Μαρτίου, εκκλησιασμοί κ.λπ.)» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΙΕΛΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL