Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Βριλησσίων: Στη δικαιολογημένη αντίδραση μαθητών που διαμαρτύρονται κάποιοι απαντούν με κατασταλτικές επεμβάσεις

Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Βριλησσίων καλεί τη σχολική κοινότητα και τις αρχές της πόλης να καταδικάσουν την καταστολή και να αντισταθούν στα σχέδια μιας ακροδεξιάς κυβέρνησης, που καταλύει τους πυλώνες της δημοκρατίας και της προόδου – και η παιδεία είναι ένας εξ αυτών

Την αντιπαιδαγωγική και αυταρχική συμπεριφορά της διεύθυνσης του σχολείου στο 2ο ΓΕΛ Βριλησσίων, καταγγέλλει η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής με αφορμή την καταστολή μαθητικής κινητοποίησης.

Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Βριλησσίων επισημαίνει ότι "τον τελευταίο καιρό, σε πολλά δημόσια σχολεία υπάρχουν κινητοποιήσεις μαθητών με αιτήματα, τα οποία είναι δίκαια και υπερασπίζονται τη δημόσια παιδεία. Στη δικαιολογημένη αντίδραση των μαθητών και μαθητριών, που διαμαρτύρονται για τη διάλυση των σχολείων, κάποιοι προσπαθούν να απαντήσουν με κατασταλτικές επεμβάσεις".

"Το πρόβλημα οξύνεται ακόμη περισσότερο όταν εκπαιδευτικοί, που έργο τους είναι να εκπαιδεύσουν τα παιδιά και να τα διαπαιδαγωγήσουν ως πολίτες μιας δημοκρατικής κοινωνίας, αναλαμβάνουν τον άχαρο ρόλο της καταστολής των μαθητικών κινητοποιήσεων, καλώντας την αστυνομία να αναλάβει δράση, όπως έγινε στο 2ο ΓΕΛ Βριλησσίων" αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Τέλος καλεί τη σχολική κοινότητα και τις αρχές της πόλης να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές και να αντισταθούν στα σχέδια μιας ακροδεξιάς κυβέρνησης, που καταλύει τους πυλώνες της δημοκρατίας και της προόδου – και η παιδεία είναι ένας εξ αυτών.  

Πιο συγκεκριμένα η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Βριλησσίων:

•    Καταγγέλλει την αντιπαιδαγωγική και αυταρχική συμπεριφορά της διεύθυνσης του σχολείου  

•    Συμπαραστέκεται στους μαθητές και στις μαθήτριες καθώς και στους γονείς τους, που δέχονται απειλές και εκβιασμούς

•    Καλεί  τη σχολική κοινότητα και τις αρχές της πόλης να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές, που μας γυρίζουν πίσω σε εποχές ακραίας αυταρχικότητας αλλά και όλους τους δημοκρατικούς, προοδευτικούς πολίτες να αντισταθούν στα σχέδια μιας ακροδεξιάς κυβέρνησης, που καταλύει τους πυλώνες της δημοκρατίας και της προόδου – και η παιδεία είναι ένας εξ αυτών.  

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τα μπαζούκας του Μωυσέως

Μάλλον κάτι δεν πήγε καλά με τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που είχε εξαγγείλει με τυμπανοκρουσίες ο Κ. Μητσοτάκης στις 20 Μαΐου. Οι κυβερνητικές πηγές μιλούσαν τότε για πρόγραμμα «μπαζούκας», το οποίο θα περιλάμβανε όλα τα εργαλεία για τη στήριξη των κλάδων, την τόνωση της ρευστότητας και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις