Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.3°C18.2°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C14.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.6°C16.6°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.7°C17.7°C
3 BF 83%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.6°C14.6°C
2 BF 72%
Αντιδράσεις για την εμπλοκή με τα σχολικά γεύματα στη δυτική Θεσσαλονίκη (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αντιδράσεις για την εμπλοκή με τα σχολικά γεύματα στη δυτική Θεσσαλονίκη (Ηχητικό)

Την αντίδραση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προκάλεσε το γεγονός ότι από την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν δίνονται σχολικά γεύματα σε δημοτικά σχολεία τεσσάρων δήμων της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/750934573&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true


Όπως δήλωσε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Κοκονάς, «η δικαστική διαμάχη ανάμεσα σε ιδιώτες που θέλουν να πάρουν τη δουλειά είναι αυτή που έχει μπλοκάρει τη διαδικασία και δεν έχει προχωρήσει το πρόγραμμα με τα σχολικά γεύματα στα σχολεία».

«Δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα και αν δεν υπάρχει επαναλαμβανόμενη αντίδραση από τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, ακόμα και από τους μαθητές όπου μπορούν δεν νομίζουμε ότι θα υπάρχει και αποτέλεσμα» σημείωσε στη συνέχεια, υπενθυμίζοντας ότι ως Ομοσπονδία «έχουμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή ότι οι όροι με τους οποίους δίνονταν τα σχολικά γεύματα με τους ιδιώτες μέσα είχαμε πει ότι πρέπει να γίνεται με ευθύνη του κράτους και εμπλοκή των δήμων».

Παράλληλα ο κ. Κοκονάς αναφέρθηκε στις ευθύνες της κυβέρνησης σε σχέση με το πρόβλημα που έχει προκύψει καθώς «τα οικονομικά συμφέρονται δεν γίνεται να μπλοκάρουν τη διαδικασία, έχει ευθύνη η κυβέρνηση που δείχνει απρόθυμη να πάρει θέση και αφήνει χιλιάδες μαθητές χωρίς σχολικά γεύματα από την αρχή του χρόνου».

«Αδιαφορία της κυβέρνησης»

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης στην οποία επισημαίνεται ότι «παρά το γεγονός πως η σχετική υπουργική απόφαση είχε υπογραφεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, η κυβέρνηση της ΝΔ, επτά μήνες μετά από τις εκλογές, δε δείχνει διάθεση να υλοποιήσει το πρόγραμμα. Την ίδια αδιαφορία δείχνουν τόσο ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θόδωρος Καράογλου όσο και η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου».

«Η ΝΔ και στην περίπτωση αυτή δείχνει πως πρωταρχικός σκοπός της πολιτικής της είναι να κατεδαφίσει εντελώς ό,τι θυμίζει κοινωνικό κράτος και ό,τι θυμίζει ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται πως η κυβέρνηση, με την μη υλοποίηση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, εκδικείται τους κατοίκους της υποβαθμισμένης δυτικής Θεσσαλονίκης επειδή στις εκλογές του Ιουλίου ανέδειξαν ως πρώτη δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει στη συνέχεια η ανακοίνωση.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης επισημαίνει την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της υλοποίησης του προγράμματος των σχολικών γευμάτων και ζητά από την κυβέρνηση να τηρήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στις μαθήτριες και τους μαθητές της Α΄βάθμιας εκπαίδευσης στη δυτική Θεσσαλονίκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL