Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κ.Μάλαμα: Το σχολείο β' ευκαιρίας στη Ν.Προποντίδα πρέπει να στηριχθεί

Όπως τονίζει η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ το εν λόγω σχολείο «επιτελεί κρίσιμο κοινωνικό κι εκπαιδευτικό έργο»

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Νέας Προποντίδας επισκέφτηκε η Κυριακή Μάλαμα, συνεχίζοντας τις περιοδείες της στις εκπαιδευτικές μονάδες του Νομού.

Το εν λόγω δημόσιο σχολείο αποτελεί μοναδική δομή στη Χαλκιδική. Φοιτούν σε αυτό αμιγώς ενήλικες εκπαιδευόμενοι, οι οποίοι έχουν αντιμετωπίσει τη σχολική αποτυχία στο παρελθόν κι αγωνίζονται για μία δεύτερη εκπαιδευτική ευκαιρία.

Σύμφωνα με τη βουλέυτρια του ΣΥΡΙΖΑ, «το σχολείο προσεγγίζει την εκπαιδευτική διαδικασία, μέσα από ένα πρίσμα ελευθερίας και δημιουργικότητας, εφαρμόζοντας καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας κι εκπαιδευτικών δράσεων. Φέτος, δεύτερη χρονιά λειτουργίας του, φοιτούν σε αυτό 76 εκπαιδευόμενοι από όλη τη Χαλκιδική».

Όπως τόνισαν η διευθύντρια του σχολείου κι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε αυτό, οι άνθρωποι που επιλέγουν το σχολείο, εκτός από τον στόχο της ολοκλήρωσης των βασικών σπουδών, ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την επανένταξη τους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Οι εκπαιδευτικοί λειτουργοί σημείωσαν ότι χρονιά με τη χρονιά εδραιώνεται η λειτουργία του σχολείου και το έργο του αρχίζει να γίνεται γνωστό σε όλο το Νομό.

Υπογράμμισαν, ωστόσο ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο να στηριχτούν και πρακτικά οι εκπαιδευόμενοι, ιδιαίτερα σε αφορά την μεταφορά τους στο σχολείο. Με δεδομένο ότι πολλοί διαμένουν αρκετά χιλιόμετρα μακριά, είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί και για το συγκεκριμένο σχολείο το πλαίσιο που ισχύει για όλα τα υπόλοιπα δημόσια σχολεία. 

Τέλος, η Κυριακή Μάλαμα από την πλευρά της, τόνισε ότι θα συμβάλλει με κάθε πρόσφορο τρόπο, ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των εκπαιδευομένων και να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η εκπαιδευτική καθημερινότητα του σχολείου.

«Στόχος είναι να δωθεί η ευκαιρία σε περισσότερους συνανθρώπους μας να ολοκληρώσουν την βασική τους εκπαίδευση και να προχωρήσουν ακόμα περισσότερο στην επαγγελματική και κοινωνική ζωή τους», σημείωσε η ίδια.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Προσφυγικό: Οικτρή αποτυχία

Όταν τον Μάιο του 2018 είχε γίνει στη Λέσβο το Περιφερειακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου, η Νέα Δημοκρατία είχε καταγγείλει τον τότε πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ότι «άνοιξε τα σύνορα και γέμισε την Ελλάδα και την Ευρώπη με μετανάστες» και «δεν αξιοποιεί την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση».

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις