Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ: Τα δικαιώματα του παιδιού δεν διέπονται από έναν επιλεκτικό ανθρωπισμό

«Στις 20 Νοεμβρίου του 1989 υπογράφηκε η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, οι ανισότητες εις βάρος των παιδιών εντείνονται» αναφέρει η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού, υπογραμμίζοντας πως «τα παιδιά αποτελούν μία από τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και η οικονομική κρίση αμφισβήτησε πολλά από τα δικαιώματά τους», με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει μέτρα για την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των μαθητών στα δημόσια σχολεία: «Στο επίκεντρο τοποθετήθηκαν οι ομάδες παιδιών που επλήγησαν πολλαπλά από την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση, όπως οι μαθητές με αναπηρία και τα προσφυγόπουλα.

Παράλληλα, θεσμοθετήθηκε η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση και καθιερώθηκε το ολοήμερο πρόγραμμα σπουδών. Σήμερα, αξίζει να αναλογιστούμε εάν η αρχή της συμμετοχής ικανοποιείται στο σχολείο της αριστείας για τους λίγους» σημειώνει, τονίζοντας πως «πέρα από τους επετειακούς εορτασμούς και τη φωταγώγηση του Παρθενώνα, ας σκεφτούμε ότι τα δικαιώματα του παιδιού δεν διέπονται από έναν επιλεκτικό ανθρωπισμό».

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Με ΜΑΤ και ΜΜΕ στήνουν κλειστά κέντρα

Αυτό που συμβαίνει από προχθές τη νύχτα στη Χίο και τη Λέσβο, δεν θα το είχαμε πάρει καν είδηση αν δεν υπήρχαν τα κοινωνικά δίκτυα. Γιατί τα ΜΜΕ, που υπό κανονικές συνθήκες ψοφάνε για αναταραχές, φασαρίες και επεισόδια, έχουν βαλθεί, συντονισμένα, να υποβαθμίσουν τα γεγονότα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις