Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Με "κενά" ακόμα τα σχολεία της ανατολικής Θεσσαλονίκης

Eurokinissi

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από εκπαιδευτικούς και γονείς μαθητών

Εκπαιδευτικοί και γονείς μαθητών πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης ζητώντας να καλυφθούν άμεσα τα μεγάλα κενά σε εκπαιδευτικούς που υπάρχουν στις σχολικές μονάδες της περιοχής και ιδιαίτερα στα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Ένταξης.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε 29 κενά κι ενώ η Διεύθυνση Εκπαίδευσης ζήτησε 31 καθηγητές, την προηγούμενη εβδομάδα το υπουργείο έστειλε μόνο δύο φιλολόγους» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης Γιώργος Τόδας. «Έχουμε πάρα πολλά κενά φιλολόγων, μαθηματικών και φυσικών στα σχολεία Ειδικής Αγωγής και στα Τμήματα Ένταξης, όπου φοιτούν μαθητές με ειδικές ανάγκες, κι αυτό που ζητάμε από την Πολιτεία είναι να σκύψει στο πρόβλημα, να δει το πρόβλημα και να καταλάβει ότι έχει λάθος προτεραιότητες.

Οι προτεραιότητες σε μια κοινωνία που έχει αναπτυγμένο πολιτισμό είναι τα άτομα με ειδικές ανάγκες, γι’ αυτό ήμασταν εδώ μαζί με τους γονείς και θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας μέχρι να καταλάβουν όλοι οι αρμόδιοι ότι τα κενά δεν καλύπτονται αυτή τη στιγμή με κανέναν τρόπο» επισήμανε ο ίδιος.

Σε ό,τι αφορά τα κενά στη γενική και επαγγελματική εκπαίδευση στα σχολεία της περιοχής διευκρίνισε ότι «έχουμε τεράστια κενά, στην Περαία, τη Μίκρα, την Επανομή, τη Μηχανιώνα και συνεχίζουν να υπάρχουν κενά σε όλη την ανατολική Θεσσαλονίκη, με κορυφαίο το ΕΠΑΛ Επανομής, το οποίο έχει 140 ώρες καθηγητών που απουσιάζουν. Απουσιάζουν γυμναστές, νοσηλευτές, μηχανολόγοι. Επίσης έχουμε ανάγκη σε φυσικούς στην περιοχή, σε νομικούς και σε φιλολόγους».

Μ.ΠΛ.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Λεηλατούν τους αδύναμους για να στηρίξουν τους πλούσιους

Η Νέα Δημοκρατία ήρθε στην κυβέρνηση υποσχόμενη να μας απαλλάξει από τον νόμο Κατρούγκαλου και να φτιάξει ένα ασφαλιστικό σύστημα που θα έχει χαμηλότερες εισφορές και υψηλότερες συντάξεις. Τα ΜΜΕ που την υποστηρίζουν, μάλιστα, επιμένουν ακόμα και σήμερα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις