Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σπουδαστές ΚΣΟΤ: Η υποβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών μας αφορά όλους

Eπιστολή προς την υπουργό Πολιτισμού απέστειλε ο σύλλογος φοιτητών της Κ.Σ.Ο.Τ. με την οποία γνωστοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στο Υπουργείο Πολιτισμού, δηλώνοντας αγανακτισμένοι από την μη λειτουργία μέχρι σήμερα της Σχολής, ενώ τονίζουν ότι η μη λειτουργία της Σχολής είναι στην πραγματικότητα 70 χορευτές που τους στερείται το δικαίωμα να τελέσουν σωστά τις σπουδές τους.

Αναλυτικά η επιστολή του συλλόγου φοιτητών:

Προς την Υπουργό πολιτισμού , κα Λίνα Μενδώνη.
Αξιότιμη κυρία υπουργέ,

Με την παρουσία μας σήμερα 19-11-2019 εδώ θέλουμε να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας για την παρούσα κατάσταση και να γνωστοποιήσουμε ένα θέμα το οποίο παραμένει στην αφάνεια.

Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι το να παραμείνει κλειστή μέχρι χθες η μοναδική κρατική σχολή χορού στην Ελλάδα δεν είναι ζήτημα δευτερεύον, δεν είναι ζήτημα γραφειοκρατικό, αλλά ένα γεγονός που μας προσβάλει, αφού φαίνεται πως ακόμη και σήμερα οι καλλιτεχνικές σπουδές στην Ελλάδα υποβαθμίζονται από τους ίδιους τους κρατικούς φορείς.

Η μη λειτουργία της Κ.Σ.Ο.Τ. μέχρι και χθες είναι στην πραγματικότητα 70 χορευτές που τους στερείται το δικαίωμα να τελέσουν σωστά τις σπουδές τους. Το ακαδημαϊκό έτος συρρικνώνεται και η ύλη τους συμπιέζεται σε ένα διάστημα 6 μηνών αντί 10 και κατ΄επέκταση οι σπουδές και το πτυχίο τους, ήδη υποβαθμισμένο θεσμικά στην Ανώτερη αντί της Ανώτατης βαθμίδας υποβαθμίζονται πλέον και πρακτικά.

Αρνούμαστε:
- Την υποτίμηση των πτυχίων μας και γενικά των καλλιτεχνικών σπουδών στην Ελλάδα.
- Την υποχρηματοδότηση της σχολής μας και την συνεπαγόμενη οικονομική επισφάλεια του εκπαιδευτικού προσωπικού.
- Τις ανεπαρκείς και επισφαλείς εγκαταστάσεις και υποδομές

Διεκδικούμε:
- Την επίσπευση των διαδικασιών, με σκοπό την άμεση επίλυση των ζητημάτων που κωλύουν την ομαλή έναρξη της ακαδημαϊκής διαδικασίας.
- Την ισοτιμία των πτυχίων επαγγελματικών σχολών χορού με πτυχία της πανεπιστημιακής βαθμίδας.
- Τον εκσυχρονισμό του καταστατικού λειτουργίας της Κ.Σ.Ο.Τ.
- Την επαρκή χρηματοδότηση της Κ.Σ.Ο.Τ.

Με εκτίμηση

Ο Σύλλογος φοιτητών Κ.Σ.Ο.Τ.

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τα μπαζούκας του Μωυσέως

Μάλλον κάτι δεν πήγε καλά με τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που είχε εξαγγείλει με τυμπανοκρουσίες ο Κ. Μητσοτάκης στις 20 Μαΐου. Οι κυβερνητικές πηγές μιλούσαν τότε για πρόγραμμα «μπαζούκας», το οποίο θα περιλάμβανε όλα τα εργαλεία για τη στήριξη των κλάδων, την τόνωση της ρευστότητας και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις