Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Παρέμβαση φοιτητικών συλλόγων στην πρυτανεία του ΑΠΘ

Ο πρύτανης διαβεβαίωσε τους φοιτητές ότι το Πανεπιστήμιο θα παραμείνει ανοιχτό για την πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και για όλους τους πολίτες που θα θελήσουν να αποτίσουν φόρο τιμής στους εξεγερθέντες του 1973.

Παρέμβαση έξω από το κτήριο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) πραγματοποίησαν μέλη φοιτητικών παρατάξεων, προκειμένου να κοινοποιήσουν στις πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος τις αποφάσεις φοιτητικών συλλόγων Τμημάτων, αναφορικά με προγραμματισμό των δράσεών τους, ενόψει της 46ης επετείου εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Αποφάσεις για καταλήψεις -από αύριο ή από την Παρασκευή και έως την Κυριακή- έχουν μέχρι στιγμής λάβει οι γενικές συνελεύσεις φοιτητικών συλλόγων των Τμημάτων Φιλολογίας, Αγγλικής Φιλολογίας, Ιστορικού- Αρχαιολογικού, Πολιτικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων, Ψυχολογίας και Πληροφορικής.

Οι φοιτητές ζήτησαν να συνομιλήσουν με τον πρύτανη του ΑΠΘ, καθηγητή Νίκο Παπαϊωάννου, προκειμένου να του επιδώσουν τα ψηφίσματα των γενικών συνελεύσεων. Στη συζήτηση που έγινε έθεσαν αίτημα να υπάρξει επίσημη καταδίκη από τις πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ των γεγονότων στην ΑΣΟΕΕ, ενώ ζήτησαν διαβεβαιώσεις πως δεν θα υπάρξει "lock out" μέχρι την Κυριακή, ούτε και έκκληση προς την αστυνομία για καταστολή των φοιτητικών κινητοποιήσεων που προγραμματίζουν.

Ο πρύτανης διαβεβαίωσε τους φοιτητές ότι το Πανεπιστήμιο θα παραμείνει ανοιχτό για την πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και για όλους τους πολίτες που θα θελήσουν να αποτίσουν φόρο τιμής στους εξεγερθέντες του 1973. Διευκρίνισε ακόμη ότι το Πανεπιστήμιο τιμά την επέτειο, συμμετέχοντας σε εκδήλωση που διοργανώνουν την Κυριακή στην Πολυτεχνική Σχολή, ο Σύλλογος Αποφοίτων ΑΠΘ και ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Το Άουσβιτς και η μνήμη

Πάντα να θυμόμαστε ότι το Άουσβιτς συμβολίζει το έσχατο σημείο της ανθρώπινης θηριωδίας. Όχι γιατί δεν έχουν υπάρξει άλλες θηριωδίες στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού. Αλλά γιατί οι ναζί επιστράτευσαν την τεχνολογία και έφτιαξαν βιομηχανίες εξόντωσης ανθρώπων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις