Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Ναι στον διάλογο για τις αλλαγές σε ΑΕΙ - ΤΕΙ, όχι στα άλλοθι και στις δικαιολογίες"

Νίκος Φίλης - Μερόπη Τζούφη προς την υπουργό Παιδείας

Θετική απάντηση έδωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και Μερόπη Τζούφη στην όψιμη πρόσκληση της Νίκης Κεραμέως να ξεκινήσει ένας διακομματικός διάλογος επί των επερχόμενων αλλαγών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αλλαγές οι οποίες βέβαια έχουν ήδη εξαγγελθεί και συζητηθεί σε ένα πρώτο στάδιο στη σύνοδο των πρυτάνεων. Ενόψει του νέου νόμου πλαισίου για τα ΑΕΙ, η υπουργός Παιδείας και ο υφυπουργός Βασίλης Διγαλάκης κάλεσαν με κοινή επιστολή τους τομεάρχες Παιδείας των πολιτικών κομμάτων σε διάλογο, ώστε, πέρα από τις «ιδεολογικές τους διαφορές», να μοιραστούν «κοινές ανησυχίες και προβληματισμούς» για το μέλλον της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

«Με την παρούσα επιστολή επιδιώκουμε να εκκινήσουμε έναν ουσιαστικό, διαρκή και εποικοδομητικό διάλογο για την Παιδεία, καθώς θεωρούμε ότι ο χώρος της Παιδείας μπορεί να αποτελέσει πεδίο ευρύτερων συναινέσεων και αξιοποίησης της γνώσης και της εμπειρίας του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας» αναφέρουν στην επιστολή τους οι υπουργοί Παιδείας, γνωστοποιώντας ότι τους επόμενους μήνες θα τεθεί σε διαβούλευση το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τα ΑΕΙ.

«Θα προσέλθουμε στον διάλογο, αρκεί να αποσαφηνιστεί το περιεχόμενό του και να μην αποτελέσει άλλοθι ή δικαιολογία για την αδρανοποίηση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών και την παράκαμψη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων» απάντησαν εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Φίλης και Μερόπη Τζούφη, ζητώντας εκ νέου την άμεση σύγκληση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν, έχει επισημάνει μια σειρά από «αντιθεσμικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές», καθώς η αρμόδια επιτροπή της Βουλής «δεν έχει συνεδριάσει ούτε μια φορά για θέματα Παιδείας, παρά το γεγονός ότι κρίσιμες τροπολογίες και διατάξεις -με αμιγώς εκπαιδευτικό περιεχόμενο- κατατίθενται σε νομοσχέδια άλλων υπουργείων».

Τέλος, αναφέρουν επίσης πως αν τελικά η πολιτική ηγεσία επιθυμεί πράγματι την εκκίνηση ενός διαλόγου για την Παιδεία, τότε «οφείλει να αποσύρει τις διάσπαρτες διατάξεις και τροπολογίες» και να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο νόμου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Προτεραιότητες...

Πού να το φαντάζονταν όσοι έκαναν ολονύχτιες διαπραγματεύσεις στη σύνοδο κορυφής για το ταμείο ανάκαμψης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης -που σ’ αυτές τις συναντήσεις δεν είχε εμφανιστεί... - σκόπευε να κατευθύνει κάποια εκατομμύρια αυτού του ταμείου στη χρηματοδότηση ιδιωτών...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις