Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν. Ανδρεδάκης: Από την πίσω πόρτα η ΝΔ δημιουργεί ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ο β' αντιπρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδος αναφέρθηκε και στην παράκαμψη αναγκαιότητας εξετάσεων για να ενταχθούν επιμελητήριο των αποφοίτων κολλεγίων

Ουσιαστικά από την πίσω πόρτα δημιουργούνται ιδιωτικά πανεπιστήμια τόνισε μιλώντας Στο Κόκκινο ο Νίκος Ανδρεδάκης, που είναι Β’ αντιπρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδος (ΤΕΕ), αναφορικά με την πρόθεση της κυβέρνησης για αναγνώριση πτυχίων κολλεγίων και την εξομοίωση τους με τα πτυχία των ΑΕΙ (και ξένων πανεπιστημίων) καθώς και την εξίσωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων και προσόντων των κατόχων τους.

Ο κ. Ανδρεδάκης εξήγησε στον Νίκο Σβέρκο ότι οι αντιδράσεις είναι αρκετά σημαντικές μετά τη σχετική διάταξη που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής.

Ο Β’ αντιπρόεδρος του ΤΕΕ αναφέρθηκε και στην παράκαμψη αναγκαιότητας εξετάσεων για να ενταχθούν επιμελητήριο των αποφοίτων κολλεγίων κάτι που τώρα ισχύει μόνο για τους απόφοιτους πολυτεχνικών σχολών ή ξένων αναγνωρισμένων πανεπιστημίων.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Τα ψέματα κάποτε τελειώνουν

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμπλήρωσε 100 μέρες. Ο απολογισμός είναι μια πολιτική fast track, που έχει στόχο βασικά τρεις στόχους. Την παλινόρθωση του παλαιοκομματισμού, την εξυπηρέτηση κάθε είδους συμφερόντων και την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο