Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Αντιδράσεις για την προσαγωγή 10 μαθητών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αντιδράσεις για την προσαγωγή 10 μαθητών

Αναστάτωση και αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στην τοπική κοινωνία της Λάρισας η προσαγωγή δέκα μαθητών από το 7ο ΕΠΑΛ, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από την περασμένη Δευτέρα. Οι προσαγωγές έγιναν κατόπιν παρέμβασης της εισαγγελίας και στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας, με αποτέλεσμα οι μικροί μαθητές να οδηγηθούν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους για εξακρίβωση στοιχείων, ενώ στο τμήμα κλήθηκαν και οι γονείς τους. Μετά το πέρας της διαδικασίας, οι μαθητές αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στο Διοικητικό Συμβούλιο της τοπικής Ένωσης Εκπαιδευτικών Λάρισας (ΕΛΜΕ), η διεύθυνση του σχολείου μαζί με τον σύλλογο διδασκόντων είχαν αποφασίσει να ειδοποιήσουν τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τις δημοτικές αρχές και την εισαγγελία σε περίπτωση κατάληψης του σχολείου, με δεδομένο ότι πέρυσι στη διάρκεια κατάληψης είχαν προκληθεί τεράστιες ζημιές στα εργαστήρια, αξίας χιλιάδων ευρώ. Προληπτικά και υπό τον φόβο νέων καταστροφών, η απόφαση είχε ως στόχο να ενημερωθούν οι αρμόδιοι (διεύθυνση εκπαίδευσης) και ο δήμος (περιουσιακά στοιχεία), ωστόσο η ενημέρωση των εισαγγελικών αρχών -όπως διαπιστώθηκε- άφηνε εκ των προτέρων ανοιχτό το ενδεχόμενο αστυνομικής παρέμβασης.

“Σε καμία περίπτωση οι καθηγητές δεν πήραν απόφαση να επέμβει η αστυνομία ούτε ήθελαν τα παιδιά να οδηγηθούν στο αστυνομικό τμήμα” τονίζει με δηλώσεις στην “Α” η αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάρισας Ερμιόνη Μαγαλιού. “Είναι αυτονόητο ότι ως εκπαιδευτικοί πρέπει να προτάσσουμε εκπαιδευτικές μεθόδους για την επίλυση των ζητημάτων και όχι να βλέπουμε μαθητές σε περιπολικό” αναφέρει, προσθέτοντας πως οι ισορροπίες είναι λεπτές και τέτοια θέματα χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή.

Από τη μεριά του, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Γιώργος Δοδοντσάκης αποδίδει τις προσαγωγές στις καταλήψεις που γίνονται κάθε χρόνο στο σχολείο και στις καταστροφές χιλιάδων ευρώ που προκλήθηκαν τις προηγούμενες χρονιές. Σε δηλώσεις του (ethnos.gr), ανέφερε ότι οι μαθητές κλήθηκαν να παραδώσουν κατάλογο με τα αιτήματά τους. Όταν αρνήθηκαν να το κάνουν, η διεύθυνση του σχολείου προχώρησε στην υλοποίηση της απόφασης του συλλόγου διδασκόντων και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές, με τα γνωστά αποτελέσματα. Με τις αστυνομικές παρεμβάσεις και την καταστολή μπορούν να επιλυθούν ζητήματα που αφορούν τη σχολική κοινότητα και το σχολικό περιβάλλον; Αξίζει να σημειωθεί ότι στον νομό Λάρισας πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή καταλήψεις σε οκτώ γενικά λύκεια, τρία ΕΠΑ.Λ. και ένα Γυμνάσιο. Θα υιοθετηθεί η ίδια τακτική;

Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ καταδικάζει τις προσαγωγές των μαθητών επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση της Ν.Δ. για την επιβολή του δόγματος “νόμος και τάξη” σε σχολεία και πανεπιστήμια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL