Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΕΛΜΕ Πειραιά: Αναπληρωτές απειλούνται με απόλυση γιατί ζητούν να τοποθετηθούν με βάση τα πραγματικά κενά

Καταγγέλλει ότι ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά απείλησε με απόλυση τους αναπληρωτές γιατί ζητούν να τοποθετηθούν με βάση τα πραγματικά κενά

Τον «πρωτοφανή αυταρχισμό» που επέδειξε «για ακόμα μία φορ» ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΙΔΕ) Πειραιά, καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Πειραιά.

«Κρύβει προκλητικά (εδώ και χρόνια) τα πραγματικά κενά από τους συναδέλφους αναπληρωτές και απαιτεί να τοποθετηθούν όπου εκείνος κρίνει! Πρωτοφανής αδιαφάνεια και εργασιακές σχέσεις-λάστιχο!» επισημαίνει.

Όπως αναφέρει η ΕΛΜΕ Πειραιά, πραγματοποίησε άμεσα κινητοποίηση σήμερα στις 8 το πρωί από κοινού με δεκάδες αναπληρωτές, μπλοκάροντας τη διαδικασία τοποθετήσεων και «απαιτώντας το αυτονόητο:

Τη δυνατότητά τους να επιλέξουν σχολείο, βάση των πραγματικών κενών που υπάρχουν και όχι όσων κρίνει αυταρχικά ο Προϊστάμενος μόνος του. Αυτό άλλωστε προβλέπουν τα Π.Δ. 50 και 100 (υπεράριθμοι, διάθεση ΠΥΣΔΕ, αποσπασμένοι, αναπληρωτές).

Αντί να ικανοποιήσει το αυτονόητο αυτό αίτημα, ο Διευθυντής ΔΙΔΕ Πειραιά απείλησε τους συναδέλφους ότι αν δεν λάβουν το χαρτί τοποθέτησής τους, θα προχωρήσει στην απόλυσή τους και στην πρόσληψη άλλων αναπληρωτών από τη Β’ φάση! Πρωτοφανής εργοδοτική τρομοκρατία και απειλή».

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ καταγγέλλει τον διευθυντή ΔΙΔΕ Πειραιά και ζητά την άμεση παρέμβαση της ΑΔΕΔΥ και της ΟΛΜΕ.

«Ζητά την τήρηση της σωστής διαδικασίας τοποθετήσεων, τη διαφάνεια και υπερασπίζεται τα εργασιακά δικαιώματα όλων των συναδέλφων, μονίμων και αναπληρωτών.

Δεν θα περάσει ο αυταρχισμός!» καταλήγει στη σχετική ανακοίνωση.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις