Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Η Ανοιχτή Πόλη θα αγωνιστεί για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων της Αθήνας»

Eurokinissi

«Με την έναρξη του εκπαιδευτικού έτους, το υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε μια συντηρητική αναδίπλωση αναιρώντας κατακτήσεις του δημόσιου και δημοκρατικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης»

Καλή σχολική χρονιά με αλληλεγγύη εύχεται η Ανοιχτή Πόλη και τονίζει ότι «θα αγωνιστεί, όπως το κάνει χρόνια τώρα, για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων της Αθήνας, για την επάρκεια των υποδομών ώστε να είναι ασφαλείς και άρτιες, για την αποτελεσματική επανίδρυση των σχολικών επιτροπών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς:

«Το κουδούνι που θα ηχήσει στα σχολεία μας θα βρει για μια ακόμη χρονιάτους μαθητές και τις μαθήτριες, την εκπαιδευτική κοινότητα, σε ετοιμότητα, προκειμένου να ξεκινήσει απρόσκοπτα το έργο της.

Για μια ακόμη χρονιά, χάρις τις ενέργειες της απελθούσας κυβέρνησης, τα βιβλία είναι στα σχολεία, οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί, παρά τη σοβαρή μείωση του αριθμού των αναπληρωτών, βρίσκονται στις θέσεις τους, το προσωπικό είναι στα σχολεία.

Με την έναρξη του εκπαιδευτικού έτους, το υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε μια συντηρητική αναδίπλωση αναιρώντας κατακτήσεις  του δημόσιου και δημοκρατικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Η υπεράσπιση της καθολικής, δημόσιας και δωρεάν παιδείας αποτελεί πρώτιστο καθήκον, όχι μόνο για την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και για ολόκληρη τη κοινωνία και σε αυτή τη κατεύθυνση θα συμβάλουμε με κάθε τρόπο και στον Δήμο Αθηναίων. Η Ανοιχτή Πόλη θα αγωνιστεί, όπως το κάνει χρόνια τώρα, για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων της Αθήνας, για την επάρκεια των υποδομών ώστε να είναι ασφαλείς και άρτιες, για την αποτελεσματική επανίδρυση των σχολικών επιτροπών.  

Με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους, ευχόμαστε στους μαθητές και τις μαθήτριες της Αθήνας, στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και σε κάθε εμπλεκόμενο, να έχουν μια ευχάριστη και δημιουργική χρονιά, να κατακτήσουν κάθε γνώση, και να αγωνιστούν για την υπεράσπιση και διεύρυνση του δημόσιου και δημοκρατικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Καλή σχολική χρονιά με αλληλεγγύη!».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις