Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C20.4°C
4 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
16 °C
13.6°C17.8°C
1 BF 82%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
22.2°C24.8°C
6 BF 38%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C17.4°C
2 BF 100%
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / "Από χαμένη γενιά, να γίνουμε η γενιά της εξέγερσης"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / "Από χαμένη γενιά, να γίνουμε η γενιά της εξέγερσης"

Στις επάλξεις για την υπεράσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου επιστρέφουν σήμερα οι φοιτητές, που κατεβαίνουν σε κινητοποιήσεις ανήμερα της ψήφισης του νομοσχεδίου για την κατάργησή του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι φοιτητές θέλουν να επαναλάβουν τη δυναμική κινητοποίηση της 23ης Ιουλίου, στην οποία κατέβηκαν στους δρόμους μόνο της Αθήνας πάνω από 5.000 άτομα, μαζί με τους φοιτητές του ΚΚΕ, και να στείλουν έτσι ισχυρό μήνυμα αντίστασης στην κυβέρνηση.

Στο διαδικτυακό κάλεσμα που γίνεται για τη διαδήλωση στην Αθήνα στις 6 μ.μ. το απόγευμα στα Προπύλαια οι φοιτητές διαμηνύουν ότι η πρόθεση της κυβέρνησης "να δώσει ένα σαφές μήνυμα καταστολής των αγώνων του φοιτητικού και λαϊκού κινήματος και τσακίσματος των συλλογικών μας κατακτήσεων ώστε να προωθήσει τη νεοφιλελεύθερη ατζέντα της" δεν θα περάσει. "Θα είμαστε εκεί!".

Στην κινητοποίηση πρόκειται να συμμετάσχουν φοιτητικοί σύλλογοι, μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες, κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς, συλλογικότητες και συνελεύσεις από τον αναρχικό χώρο.

“Το πανεπιστημιακό άσυλο βρέθηκε ξανά και ξανά στο επίκεντρο της κρατικής επιθετικότητας. Προσδιορίστηκε ως συνώνυμο της ανομίας και της παραβατικότητας, λέξεις - κλειδιά ενταγμένες πλήρως στην παραδοσιακή συντηρητική ρητορική” αναφέρει στο ψήφισμα - κάλεσμά του ο σύλλογος μεταπτυχιακών φοιτητών και υπ. Διδακτόρων.

“Οι κοινότητες αγώνα φοιτητ(ρι)ών και εργαζομένων πρέπει να πιάσουν το νήμα των κοινών τους αντιστάσεων και να βάλουν μπροστά τις δικές τους πρακτικές, που ανοίγουν το πανεπιστήμιο στην πληττόμενη κοινωνία, που δημιουργούν αντιπαραδείγματα, που μοιράζονται τη γνώση, που γεννάνε συνειδήσεις και εμπειρίες κοινωνικού ανταγωνισμού” τονίζει ο σύλλογος.

Στη Θεσσαλονίκη οι φοιτητές θα ξεκινήσουν να συγκεντρώνονται από τις 6.30 μ.μ. "Η κατάργησή του ισοδυναμεί με ένα πραγματικά ιστορικό πισωγύρισμα της ελληνικής κοινωνικής και πολιτικής ζωής στις πιο μαύρες και αντιδραστικές σελίδες της" αναφέρει στο δικό της κάλεσμα η Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη. Καταλήγοντας, καλεί τους νέους να γίνουν "από χαμένη γενιά, η γενιά της εξέγερσης!".

Σημειώνεται ότι χθες οι φοιτητές του ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών), της παράταξης του ΚΚΕ στο Πανεπιστήμιο, κρέμασαν μεγάλο πανό που έγραφε “Κάτω τα χέρια απ’ το άσυλο” και πραγματοποίησαν κινητοποίηση διαμαρτυρίας το απόγευμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL