Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.7°C19.3°C
1 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
12.1°C14.5°C
1 BF 91%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.0°C17.1°C
4 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
17.7°C19.9°C
0 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Καμία αλλαγή σε μηχανογραφικά και νέα τμήματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καμία αλλαγή σε μηχανογραφικά και νέα τμήματα

Μετά την ανεύθυνη επιλογή να αναστατώσει τους υποψηφίους λίγες ημέρες πριν την λήξη της αρχικής προθεσμίας για την οριστικοποίηση των μηχανογραφικών και χωρίς να διαθέτει επαρκή στοιχεία, η υπουργός Παιδείας επικαλείται «αίσθημα ευθύνης» και ανακοινώνει με καθυστέρηση μιας ολόκληρης εβδομάδας ότι τα μηχανογραφικά δελτία θα παραμείνουν ως έχουν και δεν θα επέλθει καμία αλλαγή. Υπενθυμίζεται ότι η διήμερη παράταση που έληξε την περασμένη Τετάρτη είχε ως στόχο να ελεγχθεί το καθεστώς των νέων τμημάτων αναφορικά με τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές.

Πολύ κακό για το τίποτα. Το υπουργείο ανακάλυψε τελικά ότι «τα τμήματα αυτά αποτελούν ήδη επιλογές πολλών υποψηφίων» και ότι η συμπερίληψή τους στα μηχανογραφικά «έγινε τις περισσότερες φορές με τη συναίνεση των αρμοδίων οργάνων των Ιδρυμάτων», αφήνοντας αιχμές για τις αποφάσεις των πρυτανικών αρχών και των πανεπιστημιακών. Η κριτική της Νίκης Κεραμέως δεν εξαντλείται λοιπόν μόνο στην προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, στην οποία καταλογίζει προχειρότητα και ανευθυνότητα. Αλλά στρέφει τα πυρά της -διακριτικά- και κατά των ίδιων των Ιδρυμάτων που συμμετείχαν σε έναν εξαντλητικό διάλογο τα τελευταία δύο χρόνια για τη διαμόρφωση του νέου ακαδημαϊκού χάρτη.

«Βιώνουμε, δυστυχώς, τις συνέπειες της ανεύθυνης αυτής πολιτικής, που έγινε με όρους επικοινωνιακούς και μικροπολιτικής σκοπιμότητας. Καλούμαστε, σήμερα, να διαχειριστούμε μια αντικειμενικά δύσκολη κατάσταση για τα νέα αυτά τμήματα» αναφέρει η υπουργός Παιδείας και δηλώνει όψιμα ότι «με αυτά τα δεδομένα, προέχει τώρα να σταθούμε με αίσθημα ευθύνης στους νέους που έχουν ήδη επιλέξει τα νέα τμήματα και στις οικογένειές τους».

Καλεί παράλληλα τα ιδρύματα «να μεριμνήσουν για τη λειτουργία των νέων αυτών τμημάτων, όπως και για όλα τα τμήματα που θα υποδεχτούν φοιτητές το επερχόμενο ακαδημαϊκό έτος» δηλώνοντας ότι το υπουργείο «θα σταθεί αρωγός, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του».

Με αφορμή τις δηλώσεις Κεραμέως, ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει επιπολαιότητα στην υπουργό Παιδείας τονίζοντας ότι ο στόχος της νέας ηγεσίας ήταν να ανασταλεί η λειτουργία ορισμένων Τμημάτων και να επιβεβαιωθεί «η αντιπολιτευτική πολιτική της Ν.Δ.». «Δεν κατάφερε, όμως, να κάνει τίποτα απολύτως, μιας και όλες οι Σύγκλητοι έστειλαν τις αποφάσεις τους που δηλώνουν ότι τα Τμήματα είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους νέους φοιτητές. Αυτό αποτελεί έμπρακτη επιβεβαίωση της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει η Κουμουνδούρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL