Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αλλαγές στο «παρά πέντε» εξετάζει το υπουργείο Παιδείας

Νέο εξεταστικό σύστημα

Αλλαγές στο νέο εξεταστικό σύστημα εξετάζει το υπουργείο Παιδείας με αιχμή τα Τμήματα Ελεύθερης Πρόσβασης, την εξεταστέα ύλη της Γ’ Λυκείου και τη συνεξέταση των μαθημάτων Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας. Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς και με τους υποψήφιους να βρίσκονται για άλλη μια φορά σε αναμμένα κάρβουνα, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μαζί με την υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη και τη γενική γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Αναστασία Γκίκα συναντήθηκαν με το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προκειμένου να συζητηθούν ενδεχόμενες αλλαγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα ηγεσία εξετάζει το ενδεχόμενο να καταργήσει τη δυνατότητα πρόσβασης των υποψήφιων σε ΑΕΙ με το απολυτήριο του Λυκείου (ΤΕΠ). Ωστόσο, όλα τα σενάρια βρίσκονται προς το παρόν πάνω στο τραπέζι. Μετά τη συνάντηση με την ΟΛΜΕ, το υπουργείο σε μια λακωνική ανακοίνωση αναφέρει ότι «το επόμενο διάστημα θα προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με τις επικείμενες παρεμβάσεις» επιτείνοντας την αγωνία των υποψηφίων, αλλά και των εκπαιδευτικών που δεν γνωρίζουν μέχρι και σήμερα ποιες θα είναι τελικά οι αλλαγές στην εξεταστέα ύλη.

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

Επίσης, από σήμερα έως την Τετάρτη 31 Ιουλίου ανοίγει εκ νέου η πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος των 1.000 ευρώ, ακαδημαϊκού έτους 2018 - 2019. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: https://stegastiko.minedu.gov.gr/. Υπενθυμίζεται ότι για την είσοδο στην εφαρμογή οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από την ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του taxisnet.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις