Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Βελτιώσεις" στις "στρεβλώσεις" του νέου εξεταστικού ανακοίνωσε η Ν. Κεραμέως

Τροποποιήσεις λίγο πριν από την εναρξη της σχολικής χρονιάς - Δεν δεσμεύθηκε για τους 10.500 μόνιμους διορισμούς στη Γενική Εκπαίδευση - Κατάργηση ασύλου και face control στα ΑΕΙ

Τη διατήρηση του νέου εξεταστικού συστήματος για τους μαθητές που θα φοιτήσουν στη Γ’ Λυκείου ανακοίνωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας, προαναγγέλλοντας ωστόσο τροποποιήσεις λίγο πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η προετοιμασία των υποψηφίων. Η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι θα γίνουν αλλαγές στη διδακτέα και εξεταστέα ύλη των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων σημειώνοντας «πως η ύλη έχει πολλαπλασιαστεί με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλυφθεί».

Η υπουργός μίλησε για «στρεβλώσεις» στο νέο εξεταστικό που θα πρέπει να βελτιωθούν, τις οποίες όμως δεν κατονόμασε, αφήνοντας να εννοηθεί πως ενδεχομένως θα υπάρξουν κι άλλες «εκπλήξεις». Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει σκέψη να καταργηθεί η δυνατότητα πρόσβασης των υποψηφίων με το απολυτήριο Λυκείου στα πανεπιστήμια (Τμήματα Ελεύθερης Πρόσβασης) με την πολιτική ηγεσία να τηρεί προς το παρόν σιγή ιχθύος έως ότου πραγματοποιηθούν οι προγραμματικές δηλώσεις.

«Δεν χρωστάνε κάτι τα παιδιά που αλλάζουν οι κυβερνήσεις. Πρόθεσή μας είναι να κρατήσουμε το ισχύον σύστημα, αλλά να προβούμε σε κάποιες βελτιώσεις» είπε υπενθυμίζοντας πως η Ν.Δ. καταψήφισε το σύστημα Γαβρόγλου.

Δεν δεσμεύθηκε για τους 10.500 διορισμούς

Τη διαβεβαίωση ότι οι 4.500 μόνιμοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή προχωρούν κανονικά έδωσε η Ν. Κεραμέως, ωστόσο δεν δεσμεύθηκε για την υλοποίηση των υπόλοιπων 10.500 διορισμών στη Γενική Εκπαίδευση. «Οι 4.500 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή προχωρούν κανονικά. Έχουν ήδη δρομολογηθεί. Με αυτές τις προσλήψεις έχουμε συμφωνήσει» είπε χαρακτηριστικά, αλλά για τους 10.500 διορισμούς παρέπεμψε σε... μελλοντική χαρτογράφηση των αναγκών στην Εκπαίδευση.

Ελεγχόμενη είσοδος στα ΑΕΙ

«Άμεσα, στο πρώτο νομοθέτημα της κυβέρνησής μας, θα υπάρχει διάταξη που θα καταργεί το άσυλο, δεν θα το τροποποιεί» επανέλαβε η υπουργός Παιδείας τονίζοντας ότι «το άσυλο για εμάς δεν έχει θέση στο ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο όπως εφαρμόζεται σήμερα. Θα ισχύει στο δημόσιο πανεπιστήμιο ό,τι ακριβώς ισχύει σε κάθε δημόσιο χώρο της χώρας. Θα μπορούν να επέμβουν οι αρχές αυτεπαγγέλτως για κάθε αξιόποινη πράξη που λαμβάνει χώρα στο Πανεπιστήμιο» και τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής ενός συστήματος ελεγχόμενης εισόδου στα ΑΕΙ.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ξέρουν μόνο να γκρεμίζουν

Να γκρεμίζεις είναι εύκολο, το δύσκολο είναι να χτίσεις. Ως αξιωματική αντιπολίτευση, η Ν.Δ. επιδόθηκε συστηματικά σε μια χυδαία επιχείρηση κατεδάφισης όλων των κόπων του ελληνικού λαού, αυτών που επέτρεψαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις