Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Στο ΣτΕ σήμερα η προσφυγή εργοδοτών για την κατάργηση του 2% υπέρ ΕΔΟΕΑΠ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στο ΣτΕ σήμερα η προσφυγή εργοδοτών για την κατάργηση του 2% υπέρ ΕΔΟΕΑΠ

Τη μάχη των μαχών για την ύπαρξή του δίνει ο Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφαλίσεως και Περιθάλψεως (ΕΔΟΕΑΠ), το ασφαλιστικό Ταμείο όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ της χώρας, σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο Οργανισμός αντιμετωπίζει τον πόλεμο μερίδας εργοδοτών που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ, ζητώντας την κατάργηση της θεσμοθετημένης εισφοράς 2% επί του κύκλου εργασιών τους. Παρ’ ότι την είχαν αποδεχθεί οι κυριότεροι εργοδοτικοί φορείς -μεταξύ των οποίων και οι περισσότεροι από τους προσφεύγοντες- όσο και το σύνολο σχεδόν των πολιτικών κομμάτων, αφού ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε με πλειοψηφία άνω του 90% από την ελληνική Βουλή και καταψηφίστηκε μόνον από τη Χρυσή Αυγή.

Θέλουν, δηλαδή, να οδηγήσουν σε ξαφνικό ασφαλιστικό θάνατο 18.000 οικογένειες, Αφήνοντας χωρίς περίθαλψη πάνω από 30.000 ασφαλισμένους (άμεσους και έμμεσους). Και, κυρίως, ποδηγετώντας την ενημέρωση.

Ο ΕΔΟΕΑΠ ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες ότι ουδέποτε επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό και καταγγέλλει τους εργοδότες που επιδιώκουν την πλήρη φίμωση και τον έλεγχο του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου.

Οι εργοδότες ισχυρίζονται ότι η εισφορά του 2% τούς επιβαρύνει οικονομικά, ενώ με τη συνδρομή των Ενώσεων Συντακτών για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, εξοικονόμησαν οφέλη εκατομμυρίων  ευρώ. Είχαν μάλιστα δεσμευθεί, ζητώντας τη βοήθεια των Ενώσεων, ότι εάν ωφεληθούν από μέτρα στήριξης θα αποσύρουν τις προσφυγές τους στο ΣτΕ. Τους καλούμε να τηρήσουν τα λεχθέντα τους.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ ζητούμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση όλων των υπόλοιπων εργαζομένων, των συνταξιούχων και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών που επλήγησαν από την κρίση και βιώνουν τα ίδια με εμάς προβλήματα. Και απαιτούμε τη δέσμευση των κομμάτων που στήριξαν τη ρύθμιση για τον ΕΔΟΕΑΠ.

Για το δίκαιο αγώνα μας έχουν ήδη εκφράσει τη συμπαράστασή τους η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων – με ψήφισμα στο πρόσφατο συνέδριό της στο οποίο μετείχαν 94 χώρες –, η Διεθνής Ένωση Αυτοδιαχειριζομένων Ταμείων – που εκπροσωπούν 200 εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες –, η Ομοσπονδίας Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας Ελλάδος, το Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας, το Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Περιθάλψεως Συλλόγου Υπαλλήλων Τραπέζης της Ελλάδος και  το Ταμείο Υγείας Προσωπικού Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL