Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Ενιαίο μέτωπο των εργαζομένων στα ΜΜΕ για τον ΕΔΟΕΑΠ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ενιαίο μέτωπο των εργαζομένων στα ΜΜΕ για τον ΕΔΟΕΑΠ

Συνάντηση, με πρωτοβουλία του ΕΔΟΕΑΠ, πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι όλων των ενώσεων ΜΜΕ και των αυτοδιαχειριζόμενων ταμείων τους με σκοπό τον συντονισμό τους, εν όψει της εκδίκασης στο ΣτΕ, την ερχόμενη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019, των εργοδοτικών προσφυγών, που ζητούν την κατάργηση της εισφοράς του 2% απειλώντας την ύπαρξη του Οργανισμού.

«Είμαστε καθ' όλα έτοιμοι» τόνισε ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Σταύρος Καπάκος εξηγώντας ότι «χωρίς το 2% δεν υπάρχει ΕΔΟΕΑΠ» και κάνοντας λόγο περί «ανελέητου πολέμου που έχουν εξαπολύσει εργοδοτικοί φορείς», με στόχο «να ελέγξουν απολύτως τον χώρο της ενημέρωσης χωρίς τον ΕΔΟΕΑΠ», δημιουργώντας «απόλυτη ζούγκλα». «Αυτή τη στιγμή ο ΕΔΟΕΑΠ ενώνει όλους τους εργαζομένους στα ΜΜΕ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ήδη η υπόθεση του ΕΔΟΕΑΠ έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις, καθώς ψηφίσματα αλληλεγγύης εν όψει της εκδίκασης στο ΣτΕ έχουν εκδώσει τόσο η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ) όσο και η Διεθνής Ένωση Αυτοδιαχειριζομένων Ταμείων (AIΜ).

Την πλήρη στήριξή τους στον ΕΔΟΕΑΠ εκφράζουν με ψήφισμά τους και όλα τα αδελφά αυτοδιαχειριζόμενα αλληλοβοηθητικά ταμεία υγείας της χώρας, της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας της Ελλάδος και της Αγροτικής Τράπεζας.

Σημειώνεται ότι για το 2% είχαν συμφωνήσει οι κυριότεροι εργοδοτικοί φορείς, όσο και το σύνολο σχεδόν των πολιτικών κομμάτων και ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε με πλειοψηφία άνω του 90% από την ελληνική Βουλή. Ο ΕΔΟΕΑΠ έχει ήδη ολοκληρώσει την αναλογιστική μελέτη που αποδεικνύει ότι η κατάργηση της εισφοράς 2%, την οποία ζητεί μερίδα εργοδοτών, θα σημάνει και την κατάργηση του Οργανισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL