Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Κατάφεραν να…τινάξουν την ΕΡΤ στον αέρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κατάφεραν να…τινάξουν την ΕΡΤ στον αέρα

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μετά από τρεις ολόκληρους μήνες, αργά το βράδυ της Παρασκευής 14 Ιουνίου, στην έναρξη του πρώτου καλοκαιρινού τριήμερου, οι δημοσιογράφοι και όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έλαβαν στο προσωπικό μέιλ τους ένα ανυπόγραφο «μπακαλόχαρτο» ενημέρωσης για το τι σημαίνει για τον καθένα η εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ)  που αναγνωρίζει τη διετία του Μαύρου (έχει δημοσιευθεί από τις 14 Μαρτίου 2019…).

Μια από τις βασικότερες πρόνοιες του νόμου του 2015 για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, τη θεσμική κατοχύρωση της πάγιας θέσης της ελληνικής κοινωνίας ότι η ΕΡΤ δεν έκλεισε ποτέ, κατάφεραν κάποιοι να την βουλιάξουν στο βάλτο της προχειρότητας και να την καταστήσουν φυτίλι που θα προκαλέσει την τελική έκρηξη.

Ο πολυσυζητημένος συμψηφισμός, που δεν είναι τίποτε άλλο παρα εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και όσων προβλέπει για τις περιπτώσεις που μια επιχείρηση κλείνει και ξανανοίγει ως διάδοχο σχήμα, κατέληξε σε μια απολύτως αδιευκρίνιστη προσθαφαίρεση ποσών, διχως την παραμικρή επεξήγηση από πού αυτά προκύπτουν, με τερατώδη αυταπόδεικτα λάθη. Οι μόνοι που αυτάρεσκα επιχαίρουν είναι εκείνοι που άρπαξαν την ευκαιρία για να πάρουν τη μεγάλη εκδίκηση για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. 

Εστω και την ύστατη στιγμή, καλούμε τη Διοίκηση της ΕΡΤ να σταθεί στο ύψος της αποστολής της και να ενημερώσει ΤΩΡΑ τους δημοσιογράφους και το σύνολο των εργαζόμενων, με αναλυτικό, διευκρινιστικό και ενυπόγραφο έγγραφο (κατά τα πρότυπα της μισθοδοσίας) για το πώς προκύπτει για τον καθένα και την καθεμιά, ο συμψηφισμός.   

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ    

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL