Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αυστηρές ποινές για παρεμπόδιση στη διανομή Τύπου

  Με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και με χρηματικό πρόστιμο 5.000 έως 50.000 ευρώ θα τιμωρείται η παρεμπόδιση της ελεύθερης διανομής του Τύπου με πρόθεση, σύμφωνα με τροπολογία του...

 

Με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και με χρηματικό πρόστιμο 5.000 έως 50.000 ευρώ θα τιμωρείται η παρεμπόδιση της ελεύθερης διανομής του Τύπου με πρόθεση, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής που αναμενόταν να ψηφιστεί χθες στη Βουλή.

Η τροπολογία προβλέπει την απαγόρευση της «καθ' οιονδήποτε τρόπο παρακώλυσης της διανομής του Τύπου από τυπογραφεία, επιχειρήσεις πρακτορείων εφημερίδων και περιοδικών, καθώς και από επιχειρήσεις πώλησης». Ορίζει δε ως παρακώλυση τη μη διανομή όλων των φύλλων του τιράζ στα σημεία πώλησης και την απόκρυψη των εφημερίδων από τις επιχειρήσεις πώλησης.

Η διάταξη έχει στόχο τη θωράκιση και την ανεμπόδιστη διανομή εφημερίδων και περιοδικών και συνδέεται με καταγγελίες για παραβατικές συμπεριφορές του μονοπωλιακού πρακτορείου διανομής Άργος, ιδιοκτησίας Μαρινάκη, το οποίο ελέγχεται από την Επιτροπή Ανταγωνισμού μετά από καταγγελίες εφημερίδων για παρεμπόδιση της διανομής και χάλκευση των στοιχείων πωλήσεων.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις