Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εντείνουν τις ανησυχίες για την ΕΡΤ οι δηλώσεις Κυρανάκη

Εντείνεται το κλίμα ανησυχίας για την «επόμενη μέρα» στην ΕΡΤ, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Οι δηλώσεις του Κ. Κυρανάκη στην εκπομπή του Σπ. Χαριτάτου όχι μόνο...

Εντείνεται το κλίμα ανησυχίας για την «επόμενη μέρα» στην ΕΡΤ, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Οι δηλώσεις του Κ. Κυρανάκη στην εκπομπή του Σπ. Χαριτάτου όχι μόνο δεν καθησυχάζουν τους 2.300 εργαζόμενους, αλλά αντίθετα δημιουργούν φόβο αναβίωσης του "μαύρου" του 2013.

«Υπάρχει ένα κλίμα ανησυχίας εντός της ΕΡΤ» σημείωσε ο δημοσιογράφος και ρώτησε ευθέως: «Εάν είναι κυβέρνηση η Ν.Δ., τι θα αλλάξετε στην ΕΡΤ; Έχει ακουστεί για συρρίκνωση ραδιοφωνικών σταθμών, μείωση υπαλλήλων, κλείσιμο καναλιών. Τι θα αλλάξετε στην ΕΡΤ;».

« Οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, σε όποια υπηρεσία κι αν ανήκουν...», ξεκίνησε ο κ. Κυρανάκης και τον διέκοψε ο δημοσιογράφος: «Άλλο μόνιμος, άλλο αορίστου». «Γι' αυτό το λέω», απάντησε.

«Οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, εκ του νόμου απαγορεύεται η απόλυσή τους. Αυτό λέει σήμερα η νομοθεσία στην Ελλάδα. Άρα δεν τίθεται ζήτημα απόλυσης. Ο κόσμος ρωτάει για διάφορους παρουσιαστές εκπομπών, για ανθρώπους που έχουνε πάρει εξωτερικές παραγωγές και κατά τη γνώμη μας κάνουν προπαγάνδα υπέ της κυβέρνησης παραβιάζοντας τον ρόλο της αντικειμενικής ΕΡΤ όπως ορίζεται από το σύνταγμα για τη δημόσια τηλεόραση, αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι», συνέχισε ο Κ. Κυρανάκης. Και ξεδίπλωσε την αντίληψη της Ν.Δ.:

«Ο ελληνικός λαός τούς πληρώνει. Η ΕΡΤ δεν είναι ένα θέμα 2.600 υπαλλήλων, είναι ένα θέμα 11 εκατομμυρίων φορολογούμενων. Το καταλαβαίνουμε αυτό; Ακούω πολλές φορές, μην μιλάμε για την ΕΡΤ, γιατί αφορά διόμισι χιλιάδες οικογένειες. Όχι, αφορά και 11 εκατ. πολίτες, οι οποίοι πληρώνουνε την ΕΡΤ για να υπάρχει».

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις