Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Βοήθεια από το ΕΣΡ ζητάει η Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βοήθεια από το ΕΣΡ ζητάει η Ν.Δ.

Ο πνιγμένος απ' τα μαλλιά του πιάνεται, όπως εν προκειμένω η Νέα Δημοκρατία. Η οποία διέρρευσε επιστολή της εκπροσώπου της Σ. Ζαχαράκη προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, από το οποίο ζητάει -«σας θέτουμε προ των εκ του νόμου ευθυνών σας» αναφέρει η επιστολή στον πρόεδρο Αθ. Κουτρομάνο- να φροντίσει ώστε να μην μεταδοθεί από την ΕΡΤ και διακαναλικά η συγκέντρωση στο Ηράκλειο Κρήτης με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα την ερχόμενη Πέμπτη.

Η Ν.Δ. επικαλείται την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον τρόπο προβολής των κομμάτων στην προεκλογική περίοδο και τις υποχρεώσεις της ΕΡΤ και των ιδιωτικών καναλιών, όπως συμφωνήθηκε από τη Διακομματική. Συγκεκριμένα αναφέρεται στην υποχρέωση της ΕΡΤ να προβάλει μία συνέντευξη Τύπου από κάθε πολιτικό αρχηγό και την υποχρέωση των ιδιωτικών σταθμών να την προβάλουν διακαναλικά, απευθείας ή σε μαγνητοσκόπηση.

Παρά την πρόβλεψη, πολλοί αρχηγοί προτίμησαν, αντί για τη συνέντευξη Τύπου, να προβληθεί από την ΕΡΤ και διακαναλικά μία προεκλογική ομιλία τους. Όπως έγινε επί παραδείγματι με το ΚΙΝ.ΑΛΛ. το περασμένο Σάββατο, όταν μεταδόθηκε η συγκέντρωση της Φ. Γεννηματά στο Ηράκλειο. Την ίδια απόφαση έλαβε και το ΚΚΕ: δεν έδωσε συνέντευξη Τύπου και η κεντρική προεκλογική ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στην Αθήνα θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ 1 την Τετάρτη ώρα 10 μ.μ.- και διακαναλικά απευθείας ή αργότερα σε μαγνητοσκόπηση από τα ιδιωτικά κανάλια.

Για τις περιπτώσεις αυτές καμία διαμαρτυρία δεν διατυπώθηκε. Αντίστοιχη πρακτική εξάλλου ακολουθήθηκε από τα κόμματα και στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «η Ν.Δ. σπεύδει προκαταβολικά να μπλοκάρει την απευθείας μετάδοση ομιλίας του πρωθυπουργού (αντί για μετάδοση διακαναλικής) από τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Το κάνει αυτό, μάλιστα, χωρίς να έχει υπάρξει ακόμα αίτημα προς τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς».

Συμπληρώνει μάλιστα στην ανακοίνωσή του: «Κατανοητός ο πανικός του κ. Μητσοτάκη λίγο πριν από τις εκλογές. Θα μπορούσε βέβαια να τον κρύψει λίγο περισσότερο και να μην γελοιοποιείται τόσο. Είχε καταφέρει, εξάλλου, να γελοιοποιηθεί αρκετά, με τις αλλεπάλληλες αρνήσεις του να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ με τον πρωθυπουργό».

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL