Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Υπεγράφη η σύγκρουση για το ανάδοχο σχήμα / Το VAR στο επόμενο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπεγράφη η σύγκρουση για το ανάδοχο σχήμα / Το VAR στο επόμενο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

To VAR (Video Assistant Referee), το ηλεκτρονικό σύστημα το οποίο θα αναβαθμίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο κάνοντάς το περισσότερο αξιόπιστο, θα είναι διαθέσιμο στους διαιτητές για την επαλήθευση των αμφισβητούμενων φάσεων το αμέσως επόμενο διάστημα. Η σύμβαση με το ανάδοχο σχήμα, την κοινοπραξία των εταιρειών Medialuso και InDigital, υπεγράφη χθες από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, του γενικού γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής Στέλιου Ράλλη και του προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) Βαγγέλη Γραμμένου.

Στόχος του έργου «Ψηφιακός μετασχηματισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου με σύγχρονα ψηφιακά μέσα ΤΠΕ» (VAR) είναι ο εκσυγχρονισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το VAR είναι πλέον αποδεκτό σε παγκόσμιο επίπεδο από τη Διεθνή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIFA), η οποία έχει ορίσει συγκεκριμένες προδιαγραφές για την εφαρμογή του στα πρωταθλήματα.

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ποδοσφαίρου είναι κομμάτι της εθνικής ψηφιακής στρατηγικής, η οποία ακουμπά όλες τις πτυχές της οικονομικής και κοινωνικής ζωής στη χώρα μας» δήλωσε ο Νίκος Παππάς και συμπλήρωσε: «Το έργο θα βοηθήσει το πιο λαοφιλές στη χώρα μας άθλημα να γίνει ακόμη ομορφότερο, θα συμβάλει ώστε ο Έλληνας φίλαθλος να ασχολείται λιγότερο με τις αποφάσεις των διαιτητών και περισσότερο με το θέαμα».

«Προχωράμε μπροστά και το VAR αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα όπλα μας» είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης. «Είναι η αρχή ενός συνολικού πακέτου μετασχηματισμού και ψηφιοποίησης του ελληνικού ποδοσφαίρου για να υπάρχουν διαφάνεια, χρηστή διοίκηση, χρηστή διαχείριση, απολογισμός και λογοδοσία. Αυτές είναι οι αρχές πάνω στις οποίες βασίσαμε την πολιτική μας. Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε, διότι τα προβλήματα είναι πολλά, σύνθετα και μεγάλα και οι βασικοί παράγοντες της ποδοσφαιρικής οικογένειας απέναντι. Δεν θα κάνουμε, όμως, βήμα πίσω απέναντι στα σκοτεινά συστήματα του παρελθόντος» συμπλήρωσε.

Ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής Στέλιος Ράλλης ανέφερε: «Είμαστε υπερήφανοι που θέτουμε τις νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία του δημοφιλέστερου αθλήματος. Το ποδόσφαιρο είναι ποιοτικό θέαμα και όχι αρένα. Με το VAR στο γήπεδο θα περιορίσουμε τα φαινόμενα διαμόρφωσης αποτελεσμάτων από λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος τόνισε ότι το VAR ήταν ένας από τους μεγάλους στρατηγικούς στόχους της Ομοσπονδίας. Σημείωσε επίσης ότι «το σύστημα VAR δεν είναι απλά ένα σύστημα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να ξεφύγεις από την καχυποψία. Μέσα από αυτό μπορείς να δημιουργήσεις νέες συνθήκες για όλο το ποδόσφαιρο. Σήμερα πρωταγωνιστής των γηπέδων είναι ο διαιτητής, αυτό πρέπει να σταματήσει».

Στόχος της InDigital είναι το VAR να είναι έτοιμο στο ερχόμενο πρωτάθλημα είπε ο Κώστας Ρούπτσος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ο οποίος μίλησε για ένα «οριζόντιο ψηφιακό έργο που αφορά όλα τα γήπεδα, τα οποία θα πρέπει να συνδεθούν με ένα κέντρο επιχειρήσεων και με μια μεγάλη κεντρική υποδομή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL