Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.6°C22.6°C
5 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.8°C19.3°C
4 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.9°C20.7°C
2 BF 37%
Αντιδράσεις για τη διοργάνωση της Γιουροβίζιον από το Ισραήλ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αντιδράσεις για τη διοργάνωση της Γιουροβίζιον από το Ισραήλ

Ήταν θέμα χρόνου να φουντώσουν οι αντιδράσεις για τον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον που διεξάγεται φέτος στο Τελ Αβιβ του Ισραήλ. Στην έκκληση των 100 Παλαιστίνιων καλλιτεχνών, προ μηνός, να μποϊκοτάρουν τον διαγωνισμό στις 18 Μαΐου, έτσι ώστε «να αποφύγουν να είναι συμμέτοχοι στην τακτική του Ισραήλ που χρησιμοποιεί καλλιτέχνες από όλον το κόσμο με σκοπό να ξεπλύνει τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει», προσθέτει τώρα τη φωνή του και ο Ρότζερ Γουότερς, ιδρυτικό μέλος των Pink Floyd.

Την ίδια ώρα, η ΕΡΤ ενημερώνει για την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη προς τιμήν της ελληνικής αποστολής και της Κατερίνας Ντούσκα, στην οικία της πρέσβεως του Ισραήλ Ιριτ Μπεν Αμπά, παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ. Ο Γιάννης Δρόσος ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Κ. Ντούσκα, όπως και η πρέσβης, η οποία πρόσθεσε ότι το Ισραήλ έχει κερδίσει τέσσερις φορές την Eurovision, υπογραμμίζοντας ότι το Τελ Αβίβ είναι ιδανική πόλη για την άρτια διοργάνωση του διαγωνισμού.

Ο Ρότζερ Γουότερς, από τους γνωστότερους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο διεθνές κίνημα BDS, το παγκόσμιο κίνημα για καμπάνιες μποϊκοτάζ, απόσυρσης επενδύσεων και κυρώσεων κατά του Ισραήλ, και στον αγώνα των Παλαιστινίων για ανθρώπινα δικαιώματα, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του καλεί την Κατερίνα Ντούσκα να αποσυρθεί από τη διοργάνωση της Eurovision. Ο ίδιος έχει απευθυνθεί στους 42 φιναλίστ της Eurovision 2019 καλώντας τους να είναι «ο ένας ή η μία» (are you the One?) που θα αποσυρθεί από τον διαγωνισμό. Χθες, το βίντεο ήταν αφιερωμένο στην Κατερίνα Ντούσκα.

Το κίνημα BDS υποστηρίζει ότι το Ισραήλ χρησιμοποιεί τον διαγωνισμό της Eurovision ως μέρος της επίσημης στρατηγικής του να παρουσιάσει «το καλό πρόσωπό του» και να αποσπάσει την προσοχή από τα συνεχιζόμενα εγκλήματα πολέμου κατά των Παλαιστινίων. Καλεί έτσι όλους όσοι ενδιαφέρονται και μαζί την Κατερίνα Ντούσκα στη συναυλία που διοργανώνεται με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών και με τίτλο «Φέτος δεν πάμε Eurovision - στηρίζουμε Παλαιστίνη», την Κυριακή 5 Μαΐου, στο Gagarin205.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL