Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

Ιστορικοί περίπατοι: «Οι Βρετανοί στην Ελλάδα 1935-1947» Η βρετανική πολιτική στην Ελλάδα την περίοδο 1935-1947 είναι το θέμα της εκπομπής που μεταδίδεται σήμερα, ώρα 16.00 στην ΕΡΤ1. Ο ομότιμος...

Ιστορικοί περίπατοι: «Οι Βρετανοί στην Ελλάδα 1935-1947» Η βρετανική πολιτική στην Ελλάδα την περίοδο 1935-1947 είναι το θέμα της εκπομπής που μεταδίδεται σήμερα, ώρα 16.00 στην ΕΡΤ1. Ο ομότιμος καθηγητής Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, ερευνητής των Βρετανικών Αρχείων Προκόπης Παπαστράτης μιλάει στον Πιέρρο Τζανετάκο και παρουσιάζει τη διαδρομή από την παλινόρθωση της μοναρχίας τον Οκτώβριο του 1935 ως την έλευση των Αμερικανών στην Ελλάδα, το 1947. Οι Βρετανοί πολέμησαν στην Ελλάδα κατά του Άξονα ως επί της ουσίας σύμμαχος χώρα. Πρωταγωνίστησαν στην όρθωση της Αντίστασης, μην υπολογίζοντας αρχικά τις πολιτικές προτεραιότητες των Ελλήνων εμπλεκομένων στις διάφορες οργανώσεις. Βασική διαφορά τους με το ΕΑΜ ήταν η επιστροφή του βασιλιά Γεωργίου, γεγονός που οδήγησε σε μια μεθοδική προσπάθεια περιορισμού του αριστερού αντιστασιακού κινήματος, που ολοκληρώθηκε επιτυχώς για τα βρετανικά συμφέροντα. Ευρισκόμενοι σε δεινή οικονομική θέση μετά το τέλος του Πολέμου, οι Βρετανοί παρέδωσαν την επί της Ελλάδας πρωτοκαθεδρία τους στους Αμερικανούς.

Ο Μιχάλης Καλογήρου, υπουργός Δικαιοσύνης, απαντά στα ερωτήματα του Σεραφείμ Κοτρώτσου για την πολύκροτη υπόθεση Novartis τη Δευτέρα, ώρα 22.00 στην ΕΡΤ1. Καλεσμένοι στο στούντιο, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Τσιόδρας, ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μάκης Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Ελευθέριος Μιχαηλίδης.

Δείτε όλα τα σχόλια