Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ισότιμη χρηματοδότηση και για το «Ψηφιακό παιχνίδι»

Υπουργική Απόφαση Κρέτσου - Γιαννακίδη

Συμπληρώνεται το πρόγραμμα ενίσχυσης της οπτικοακουστικής παραγωγής στη χώρα μας και πλέον ενσωματώνει την παραγωγή «ψηφιακών παιχνιδιών», η οποία θα χρηματοδοτείται με τον τρόπο που χρηματοδοτούνται οι οπτικοακουστικές παραγωγές. Οι παραγωγοί και δημιουργοί ψηφιακών παιχνιδιών, με πολιτιστικό και εκπαιδευτικό περιεχόμενο θα μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους για νέες αυτοτελείς παραγωγές ή εργασίες μεταπαραγωγής (Post-production).

Την Κοινή Υπουργική Απόφαση που λαμβάνει υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες σχεδιασμού, ανάπτυξης και παραγωγής ψηφιακών παιχνιδιών υπέγραψαν οι υφυπουργοί Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος και Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης (ΦΕΚ Β’ 1228/2019).

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος ανέφερε: «Το καθεστώς ενίσχυσης της οπτικοακουστικής παραγωγής της χώρας μας διευρύνεται ακόμα περισσότερο, με σκοπό τη βελτιστοποίηση του προγράμματος και, κυρίως, την ουσιαστική του στόχευση στις πραγματικές ανάγκες, τόσο της αγοράς όσο και των ίδιων των δημιουργών-παραγωγών ψηφιακών παιχνιδιών. H Πολιτεία αντιμετωπίζει τους δημιουργούς ψηφιακών παιχνιδιών ως παραγωγούς οπτικοακουστικού περιεχομένου, ως ισότιμους εταίρους στην προσπάθεια ανάπτυξης της οπτικοακουστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα».

Δείτε όλα τα σχόλια