Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Καταδικάζει το χυδαίο δημοσίευμα του "Μακελειού" ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου

Στις διεθνείς αντιδράσεις για το κατάπτυστο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Μακελειό", που ντρόπιασε την Ελλάδα μία μέρα μετά την Ημέρα της Γυναίκας επιτιθέμενο στις γυναίκες που συμμετέχουν στην...

Στις διεθνείς αντιδράσεις για το κατάπτυστο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Μακελειό", που ντρόπιασε την Ελλάδα μία μέρα μετά την Ημέρα της Γυναίκας επιτιθέμενο στις γυναίκες που συμμετέχουν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στη σύζυγο του πρωθυπουργού, προστίθεται και η απάντηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.

Μετά από επιστολή του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Α. Ταγιάνι καταδίκασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το χυδαίο και σεξιστικό πρωτοσέλιδο, σημειώνοντας:

«Ως δημοσιογράφος εκφράζω τη λύπη μου για τη χρήση χυδαίων και σεξιστικών αναφορών σε δημοσιεύματα του Τύπου.

Ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καταδικάζω πάντα τέτοιες ενέργειες στο πλαίσιο του θεσμικού μας οργάνου.

Ο σεβασμός των αξιών μας είναι καθοριστικής σημασίας για τη δημοκρατική και ευημερούσα ανάπτυξη της κοινωνίας μας και οφείλουμε να δεσμευόμαστε σε αυτές τις αξίες και σε όλα τα επίπεδα».

Αποφασισμένος να διεθνοποιήσει το ζήτημα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Παπαδημούλης είχε απευθύνει προσωπικές επιστολές τόσο στον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι (δύο φορές) όσο και στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και την πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Λ. Μ. Πασκιέ.

Δείτε όλα τα σχόλια