Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ανακαλύπτουν σκάνδαλο στην επιδότηση της ταινίας του Κ. Γαβρά

Στον νόμο για την ενίσχυση των οπτικοακουστικών παραγωγών εντάχθηκε η νέα ταινία του Κώστα Γαβρά «Adults in a room» και επιχορηγείται με το ποσό των 630.000 ευρώ. Η ταινία, που γυρίζεται αυτό τον...

Στον νόμο για την ενίσχυση των οπτικοακουστικών παραγωγών εντάχθηκε η νέα ταινία του Κώστα Γαβρά «Adults in a room» και επιχορηγείται με το ποσό των 630.000 ευρώ.

Η ταινία, που γυρίζεται αυτό τον καιρό στην Αθήνα, αναφέρεται στην ταραχώδη περίοδο του 2015 στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης της Αριστεράς με τους δανειστές και με κεντρικό πρόσωπο τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Η ταινία κρίθηκε ότι πληροί τους όρους επιχορήγησης και τα πολιτιστικά κριτήρια και επιδοτείται με ποσοστό 35% επί των επιλέξιμων δαπανών, όπως προβλέπει ο νόμος για την ενίσχυση της οπτικοακουστικής βιομηχανίας, που αντιστοιχεί σε 630.000 ευρώ, ενώ δικαιούχος της ενίσχυσης είναι η εταιρεία παραγωγής View Master Films.

Σε αυτό το αναπτυξιακό εργαλείο, το οποίο, όπως όλα δείχνουν, έχει αρχίσει να αποδίδει, ορισμένα δημοσιεύματα είδαν... οσμή σκανδάλου. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς αναφέρει ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της κυβέρνησης έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον 49 διεθνών και εγχώριων παραγωγών (38 εκ των οποίων έχουν εγκριθεί) και η συνολική ιδιωτική επένδυση ξεπερνά τα 32 εκατ. ευρώ και οι νέες θέσεις εργασίας στον κλάδο τις 11.500.

«Είμαστε υπερήφανοι για τη θεσμοθέτηση και εφαρμογή του πλαισίου για την ενίσχυση των οπτικοακουστικών παραγωγών που επιλέγουν την Ελλάδα για τα γυρίσματά τους. Είμαστε ευτυχείς που ο Κώστας Γαβράς επέλεξε την Ελλάδα για τη νέα του ταινία. Είμαστε ξεκάθαροι πως δεν θα επιχειρούσαμε καμία είδους λογοκρισία στο σενάριό του» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς και συμπλήρωσε αναφερόμενος στα κακόβουλα δημοσιεύματα:

«Ο οίστρος του μιντιακού συστήματος Μητσοτάκη - Μαρινάκη να δημιουργήσει έναν ακόμη αντιπερισπασμό στα 'γαλαζοπράσινα' σκάνδαλα οδηγεί σε νέα σπασμωδικά και κωμικά δημοσιεύματα. Το κακογυρισμένο έργο τους δεν κόβει πλέον εισιτήρια».

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

ΑΜΚΑ μόνο για Έλληνες

Δεν είχαν πει φυσικά πριν τις εκλογές ότι θα καταργήσουν τον ΑΜΚΑ για τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο. Πρώτον, για να μην αποξενωθούν από μια ομάδα φιλελεύθερων ψηφοφόρων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο