Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C14.8°C
3 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.9°C
2 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.9°C11.6°C
2 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
13.6°C16.8°C
5 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Διαμαρτυρία της Εταιρείας Σκηνοθετών για τις ξένες παραγωγές της ΕΡΤ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διαμαρτυρία της Εταιρείας Σκηνοθετών για τις ξένες παραγωγές της ΕΡΤ

Την έντονη αποδοκιμασία τους εκφράζουν οι Έλληνες σκηνοθέτες για την πρόσφατη απόφαση της ΕΡΤ να χρηματοδοτήσει με ποσό ύψους 4,6 εκατ. ευρώ «αλλοδαπές εταιρείες για μίσθωση ξένου προγράμματος».

Όπως αναφέρει η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, με την απόφαση της η ΕΡΤ «αποκλείει εκατοντάδες Έλληνες εργαζόμενους του οπτικοακουστικού χώρου (σκηνοθέτες, σεναριογράφους, ηθοποιούς, τεχνικούς και καλλιτεχνικούς συντελεστές) από τη δυνατότητα παραγωγής καινούργιου τηλεοπτικού προγράμματος εξωθώντας τους σε ανεργία και στερεί από την ελληνική οικονομία ένα πολύ σημαντικό κονδύλι που εν τέλει θα καταλήξει σε εταιρείες οι οποίες έχουν την έδρα τους στο εξωτερικό. Οι όποιες οικονομικές παροχές προς τις ελληνικές εταιρείες είναι μηδαμινές με ελάχιστα ποσά».

Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών κάνει λόγο για τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου που είναι καταδικασμένες στην ανεργία, σε ποσοστό 90%, για την ΕΡΤ που μετατρέπεται σε άβουλο αγοραστή ξένου προγράμματος, για την αποξένωση του κοινού από τους Έλληνες δημιουργούς και για την απαξίωση της δημόσιας τηλεόρασης.

Να σημειωθεί ότι τον τελευταίο χρόνο η ΕΡΤ έχει δαπανήσει περί τα 8 εκατ. ευρώ σε ελληνικές παραγωγές, ενώ παραμένει το μόνο κανάλι που καταβάλλει το 1,5% για τον ελληνικό κινηματογράφο. Χάρη στο πρόγραμμα ενισχύσεων του οπτικοακουστικού τομέα, η παραγωγή έχει κινηθεί μετά από πολλά χρόνια, ενώ για πρώτη φορά φέτος μετά από πολλά χρόνια προβάλλονται στην ελληνική τηλεόραση 18 παραγωγές μυθοπλασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL