Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ενδιαφέρον των δημοσιογράφων για τα νέα μέσα και την ψηφιακή δημοσιογραφία

Μεγάλη συμμετοχή στον πρώτο κύκλο των σεμιναρίων της ΕΣΗΕΑ

Δεύτερο κύκλο σεμιναρίων για τα Νέα Μέσα, πρόκειται να οργανώσει η ΕΣΗΕΑ, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να παράσχει στους δημοσιογράφους πρακτικές και εξειδικευμένες γνώσεις, απαραίτητες για τη μετάβασή τους από τα παραδοσιακά ΜΜΕ στο νέο περιβάλλον της ψηφιακής δημοσιογραφίας.

Ο δεύτερος κύκλος θα οργανωθεί το επόμενο διάστημα καθώς οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλη λίστα αναμονής. Θα επικεντρωθεί μάλιστα ακόμη περισσότερο στα πρακτικά ζητήματα των νέων Μέσων.

Την τελευταία ημέρα των σεμιναρίων η πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και την επιστημονική υπεύθυνη του σεμιναρίου Σόνια Χαϊμαντά για την εκπόνηση και την αρτιότητα του εκπαιδευτικού προγράμματος, καθώς και την ειδική γραμματέα του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ Αγγελική Γυπάκη, η οποία ανέλαβε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου να οργανώσει την υλοποίηση των σεμιναρίων. Τόνισε ότι η ΕΣΗΕΑ θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να παρέχει στα μέλη της επιμόρφωση υψηλού επιπέδου.

Η ειδική γραμματέας του Δ.Σ. Αγγελική Γυπάκη έκανε ιδιαίτερη μνεία στην επιτυχία της ΕΣΗΕΑ να αναβαθμίσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο υλοποιήθηκε σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου Quality Training Label (QTL επιπέδου Advanced) της «ACTA, Τεχνοβλαστός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης». Όπως σημείωσε, πέρα από τις εξειδικευμένες γνώσεις που μεταδόθηκαν στο σεμινάριο, όλοι σχεδόν οι εισηγητές υποστήριξαν την αξία της παραδοσιακής ερευνητικής δημοσιογραφίας με πρωτότυπα και καλογραμμένα κείμενα, ως απόδειξη ότι η ανθρώπινη ευφυΐα θα κυριαρχεί πάντα επί της τεχνητής νοημοσύνης.

Δείτε όλα τα σχόλια