Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
"Δημοκρατία κέκληται" το νέο ντοκιμαντέρ της Βουλής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Δημοκρατία κέκληται" το νέο ντοκιμαντέρ της Βουλής

Μία φιλόδοξη σειρά ντοκιμαντέρ, με τίτλο «...Δημοκρατία κέκληται - 200 χρόνια Εθνικών Συνελεύσεων, Συνταγματικής και κοινοβουλευτικής αντιπροσώπευσης» έχει ετοιμάσει το κανάλι της Βουλής με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821. Ο στόχος είναι να αποτελέσει αντικείμενο γνώσης για όλους τους Έλληνες αλλά και πολύτιμο επιστημονικό υλικό για κάθε ενδιαφερόμενο.

Υπεύθυνος για την επιμέλεια της ιστορικής καταγραφής των γεγονότων, την αρχειακή έρευνα, την οργάνωση, τον συντονισμό και την παρουσίαση της σειράς είναι ο δημοσιογράφος Τάκης Κάμπρας.

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς δέκα επεισοδίων θα προβληθεί τη Δευτέρα 25η Μαρτίου στις 8.30 και η συνέχεια της σειράς την Παρασκευή 29 Μαρτίου και κάθε Παρασκευή την ίδια ώρα.

Μέσα από το κάθε επεισόδιο καταγράφεται η ιστορική πορεία του έθνους, αναδεικνύεται η διαχρονική αξία του κοινοβουλευτισμού στη χώρα μας, ο ρόλος και ο ιστορικός πλούτος των βουλευτηρίων και των εθνοσυνελεύσεων και προβάλλονται οι χώροι όπου διαδραματίστηκαν τα γεγονότα της νεότερης ιστορίας μας.

* Πενήντα οκτώ εξειδικευμένοι επιστήμονες της ακαδημαϊκής κοινότητας υποστήριξαν το εγχείρημα προσδίδοντάς του υψηλό διεπιστημονικό κύρος.

* Σαράντα επτά εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων, δημοσίων υπηρεσιών, στάθηκαν πολύτιμοι αρωγοί διευκολύνοντας την πρόσβασή σε ιστορικά αρχεία, κτήρια και χώρους.

Πυρήνας της καταγραφής είναι τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν από το 1821 έως τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, με μια γλαφυρή αφήγηση που μπορεί να μιλήσει πιο πειστικά για την Ιστορία. Τόσο στη σκηνοθεσία όσο και στο μοντάζ δομήθηκε ένα καλλιτεχνικό - αφηγηματικό περιβάλλον που, με τον συνδυασμό αφήγησης και συνεντεύξεων, μουσικής και εικόνας, απέδωσε τα ιστορικά γεγονότα με αξιοσημείωτο ρεαλισμό. Η σκηνοθεσία είναι της Τάινας Γρηγοριάδου και η μουσική του Νίκο Κυπουργού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL