Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Μισθούς 586 ευρώ προτείνουν στον "Ελεύθερο Τύπο"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μισθούς 586 ευρώ προτείνουν στον "Ελεύθερο Τύπο"

Ευρηματική η εργοδοσία της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», επιβεβαιώνει τον χαρακτηρισμό για μία ακόμη φορά. Προκειμένου να μειώσει τον μισθό των δημοσιογράφων, με την υπογραφή νέων ατομικών συμβάσεων εργασίας, μειώνει και τις ώρες εργασίας. Έτσι, οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι εργάζονται τυπικά οκτώ ώρες, στην πραγματικότητα χωρίς ωράριο, καθώς είναι στη διάθεση της εφημερίδας από το πρωί έως το βράδυ, στον «Ελεύθερο Τύπο» θα εργάζονται, λέει, μόνο έξι ώρες την ημέρα.

Ως αποτέλεσμα αυτού, η εργοδοσία μειώνει και τους μισθούς των δημοσιογράφων, προτείνοντας ατομικές συμβάσεις στο κατώτατο όριο που προβλέπει ο νόμος, δηλαδή στα 586 ευρώ τον μήνα, μεικτά.

Να θυμίσουμε ότι η ίδια εφημερίδα λάνσαρε προ μηνός τη μέθοδο απόλυσης διά της δημοσίευσης. Αυτό συνέβη κατά την απόλυση του δημοσιογράφου Θανάση Αργυράκη. Η εφημερίδα ξεπέρασε κάθε όριο καταχρηστικής συμπεριφοράς όταν δημοσίευσε την απόλυσή του στην ίδια την εφημερίδα που εργαζόταν, επειδή ήταν, λέει, αγνώστου διαμονής. Η ΕΣΗΕΑ είχε χαρακτηρίσει την ενέργεια εκείνη «πράξη καθαρά εκδικητική, που σκοπό έχει να επιδείξει την εμπάθεια, το θράσος και την αλαζονεία που τη διακατέχει».

Σήμερα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη νέα λαίλαπα στον «Ελεύθερο Τύπο», η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλοντας την εργοδοτική αυθαιρεσία ζήτησε με επιστολή της στην υπουργό Εργασίας να ορίσει τριμερή συνάντηση με τους εκδότες της εφημερίδας. Στην επιστολή της η ΕΣΗΕΑ αναφέρει ότι η εταιρεία που εκδίδει τον «Ελεύθερο Τύπο» «επέβαλε σε εργαζόμενους δημοσιογράφους την υπογραφή νέων ατομικών συμβάσεων με αμοιβή στο ποσό των 586,00 ευρώ μειώνοντας τις ώρες εργασίας σε έξι. Επειδή η συμπεριφορά της εργοδότριας εταιρείας είναι κατάφωρα αντεργατική και καταχρηστική απέναντι στους συναδέλφους - μέλη μας, ζητούμε να ορίσετε τριμερή συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων του σωματείου μας, των εκπροσώπων της εταιρείας και δική σας, ώστε να υπάρξει άμεση ενημέρωση επί του θέματος».

Σημειώνεται ότι η εργοδοσία στον «Ελεύθερο Τύπο» καθυστερεί συστηματικά την καταβολή των δεδουλευμένων σε όλο το προσωπικό, λόγος για τον οποίο οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε αλλεπάλληλες στάσεις εργασίας και απεργιακές κινητοποιήσεις στο παρελθόν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL