Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Στόχευση για παραγωγές από Χόλιγουντ και Μεξικό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στόχευση για παραγωγές από Χόλιγουντ και Μεξικό

Με επιμονή και συστηματικότητα η Ελλάδα συνεχίζει την προσπάθεια για την προσέλκυση ξένων οπτικοακουστικών παραγωγών προβάλλοντας με κάθε τρόπο τα ανταγωνιστικά κίνητρα που έχει υιοθετήσει. Τα γυρίσματα της ταινίας «Born to be murdered» προ ημερών στο Σύνταγμα ήταν ένα ισχυρό μήνυμα στην παγκόσμια κινηματογραφική κοινότητα, όπως είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος, καθώς μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί 46 αιτήσεις για ξένες κινηματογραφικές παραγωγές στη χώρα μας.

Στην προσπάθεια για την προώθηση των ανταγωνιστικών επενδυτικών κινήτρων και των διευκολύνσεων που τις συνοδεύουν έχει μπει και το ΕΚΟΜΕ, το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας: ο διευθύνων σύμβουλος Πάνος Κουάνης επισκέφθηκε πρόσφατα εκπροσώπους των μεγαλύτερων εταιρειών παραγωγής του Χόλιγουντ καθώς και μέλη της κινηματογραφικής βιομηχανίας στη Γκουανταλαχάρα του Μεξικού, της μεγαλύτερης τηλεοπτικής και κινηματογραφικής αγοράς της Λατινικής Αμερικής.

Στο Λος Άντζελες ο Π. Κουάνης παρουσίασε στα μέλη της Ένωσης των μεγαλύτερων στούντιο παραγωγής (ΜΡΑΑ με μέλη τις NBCUniversal, CBS-Paramount, Disney, 20th Century Fox, Warner Brothers, Sony Pictures και Netflix) τους βασικούς άξονες των επενδυτικών κινήτρων, τα τεχνικά χαρακτηριστικά της εκτέλεσης παραγωγών στην Ελλάδα, αλλά και τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έναντι των υπολοίπων χωρών για την υλοποίηση έργων μεγάλου προϋπολογισμού -άνω των 100 εκατ. δολαρίων. Οι εταιρείες Walt Disney, NBCUniversal και Netflix επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για γυρίσματα τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών τους στην Ελλάδα το προσεχές διάστημα.

Προσκεκλημένος στο 34ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Γκουανταλαχάρα, του μεγαλύτερου κινηματογραφικού φεστιβάλ στη Λατινική Αμερική, ο πρόεδρος του ΕΚΟΜΕ παρουσίασε το ελληνικό πρόγραμμα επενδυτικών κινήτρων σε παραγωγούς, κινηματογραφιστές και ΜΜΕ, ενώ τον συντονισμό είχε ο ελληνικής καταγωγής Πατρίς Βιβάνκος, σκηνοθέτης, παραγωγός και ειδικός σύμβουλος του προγράμματος MEDIA - Creative Europe της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο Π. Κουάνης εξήγησε στους σκηνοθέτες και παραγωγούς τις ευκαιρίες που ανοίγονται πλέον για συμπαραγωγές μεταξύ Ελλάδας και Μεξικού δίνοντας πρακτικά παραδείγματα για την καλύτερη αξιοποίηση των κινήτρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL